Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Portāls: KNAB netieši, bet skaidri apliecina: ir kriminālprocess, kurā figurē “pasūtījuma lietu” speciāliste Prusaka-Brinkmane un augstas Nodokļu un muitas policijas amatpersonas

© Ģirts Ozoliņš/f64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) netieši apstiprina to, ka ir sākts kriminālprocess, kurā figurē gan „pasūtījuma lietu” speciāliste, bijusī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktora vietniece Kristīne Prusaka-Brinkmane (attēlā), gan Nodokļu un muitas policijas pārvaldes Izmeklēšanas reģionālās daļas vadītājs Jānis Velps un Vidzemes nodaļas vadītājs Jurģis Krīgers, raksta pietiek.com.

"Pietiek" raksta: „Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 375.panta pirmo daļu kriminālprocesa laikā krimināllietā esošie materiāli ir izmeklēšanas noslēpums un ar tiem drīkst iepazīties amatpersonas, kuras veic kriminālprocesu, kā arī personas, kurām minētās amatpersonas attiecīgos materiālus uzrāda šajā likumā paredzētajā kārtībā, līdz ar to, Birojs nav tiesīgs izpaust informāciju par Biroja lietvedībā esošajos kriminālprocesos iesaistītajām personām.”

Šādu izvairīgu, taču būtībā skaidru atbildi KNAB Otrās pārvaldes Otrās nodaļas vecākā inspektore Svetlana Saribekjana sniegusi uz Lato Lapsas KNAB uzdoto jautājumu - kādas darbības un kāda procesa ietvaros birojs ir veicis attiecībā uz Kristīni Prusaku-Brinkmani un Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonām Jāni Velpu un Jurģi Krīgeru.

Kā jau informēts, no amata atstādinātais J. Velps bija Nodokļu un muitas policijas pārvaldes Izmeklēšanas reģionālās daļas vadītājs, kas atbild par visiem izmeklētājiem Latvijas reģionos, un viņa formālā priekšniece skaitījās Iveta Stūraine. Taču faktiski visus būtiskākos jautājumus izlēma J. Velps, jo I. Stūrainei nav pieredzes un saprašanas par izmeklēšanu.

"