Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Valstspilsētām ES fondu apgūšanā būs mazāk birokrātijas

© Vladislavs Proškins/f64

Šodien Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) vienojās ar ekonomikas ministru Viktoru Valaini (ZZS), ka nepieciešams mazināt birokrātiskos šķēršļu Eiropas savienības fondu apguvē, aģentūru LETA informēja LLPA.

Šodienas tikšanās tika pārrunāti jautājumi par ministrijas iecerēm sadarbības veicināšanai ar valstspilsētām. Sarunās tika pārrunāti aktuālie jautājumi par nākamā gada budžeta veidošana un Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma apguves iespēju veicināšanu uzņēmējdarbības un reģiona ekonomiskai attīstībai.

Ministrs uzklausīja pašvaldību vadītāju redzējumu par nākamā gada attīstības virzieniem un budžeta finansējuma iespējām, kā arī saistītos jautājumus ar valsts atbalsta finansējuma un ES fondu līdzekļu piesaisti un ar to saistītajiem problēmjautājumiem, kas šobrīd kavē valsts atbalsta finansējuma un ES fondu līdzekļu apguvi.

LLPA biedri uzsvēra, ka reģiona attīstība ir balstīta uz daudzfunkcionālu pakalpojumu nodrošināšanu gan no pašvaldību, gan valsts puses, kas ietver ekonomisko attīstību, sociālo nodrošinājumu un iedzīvotāju drošību.

Vienlaikus tam esot nepieciešams finansējums, ko veido gan pašvaldību ieņēmumi, gan valsts atbalsta un ES fondu līdzekļu finansējums. Valstspilsētu un pašvaldību vadītāji uzsvēra, ka ir būtiski veicināt ciešāku valsts un pašvaldību sadarbību, lai mazinātu birokrātiskos šķēršļus un efektīvi varētu plānot valsts un ES investīcijas, kā arī reģionu attīstības iespējas, attīstot pašvaldības kā pastāvīgus un iedzīvotājiem pieejamus pakalpojumu centrus.

LLPA dibināta 2001.gada 23.augustā. LLPA biedri ir 10 lielākās Latvijas pilsētas - Daugavpils, Jelgava, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Ventspils, Valmiera, Jēkabpils un Ogres novads.