3255 Krievijas pilsoņiem PMLP izsūtījusi vēstules

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde pagājušajā nedēļā izsūtīja informatīvās vēstules 3255 Krievijas federācijas pilsoņiem, kuri pirms Krievijas Federācijas pilsonības iegūšanas bijuši Latvijas pilsoņi vai Latvijas nepilsoņi un saņēmuši pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saskaņā ar Imigrācijas likuma 24. panta pirmās daļas un, kuri līdz 1. septembrim neiesniedza dokumentus Eiropas Savienības pastāvīga iedzīvotāja statusa iegūšanai, portālu nra.lv informēja pārvalde.

Jau ziņots, ka vairāki tūkstoši personu nav pārvaldē iesnieguši dokumentus ES pastāvīgā iedzīvotāja statusa pieprasīšanai vai nav veikusi pieteikšanos atkārtotas valsts valodas pārbaudes veikšanai, un saskaņā ar Imigrācijas likuma pārejas noteikumu 58. punktu viņu pastāvīgās uzturēšanās atļauju derīgums ir beidzies šī gada 2. septembrī.

Līdz ar to šīm personām Latvijas Republikas teritorija jāatstāj līdz 2023. gada 30. novembrim.

Būtiski ņemt vērā, ka gadījumā, ja šīs personas tomēr vēlas turpināt uzturēties Latvijas Republikā, un uz tām attiecas likums “Par Eiropas Savienības pastāvīgā iedzīvotāja statusu Latvijas Republikā” vai kāds no Imigrācijas likumā noteiktajiem pamatiem termiņuzturēšanās atļaujas vai pastāvīgās uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai, Pārvaldē iespējams iesniegt atbilstošu pieteikumu.