Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā

"Balticovo" rīt atklās jaunuzbūvēto saules paneļu parku

© F64

Trešdien, 27. septembrī, Ziemeļeiropā lielākais olu ražošanas uzņēmums AS “Balticovo” Iecavā, savas ražotnes teritorijā, oficiāli atklās jaunizbūvēto saules paneļu parku, kura izveidošanā ieguldīts apmēram 2 miljoni eiro, informē AS “Balticovo” valdes priekšsēdētājs Vladimirs Mhitarjans.

Plānots, ka jaunais paneļu parks saražos 2,3 MW un nākotnē varētu visā pilnībā nodrošināt elektroenerģiju pašpatēriņam.Elektrības patēriņš putnu audzētājiem īpaši pieaug karstajās vasaras dienās. Proti, jo vairāk spīd saule un siltāka ir gaisa temperatūra, jo vairāk enerģijas nepieciešams, lai atdzesētu saules piesildītās vistu kūtis, tādēļ uzņēmumam ieguldījums tieši saules enerģijā ir īpaši vērtīgs.

AS “Balticovo” ir unikāls uzņēmums savā nozarē, kas nodrošina pilna cikla ražošanu un līdz ar enerģētikas projektiem arī būtisku CO2 emisiju samazinājumu un zaļās enerģijas ražošanu, turklāt līdz 70% saražotas produkcijas “Balticovo” eksportē,

saka Mhitarjans.

Līdztekus uzņēmums attīsta biometāna un sašķidrinātā CO2 ražotni, kas ne tikai samazina CO2 pēdu, bet ir lielisks aprites ekonomikas un AER ražošanas piemērs Baltijas mērogā.

Svinīgajā saules paneļu parka atklāšanā piedalīsies AS “Balticovo” valdes priekšsēdētājs Vladimirs Mhitarjans, AS “Balticovo” valdes loceklis, komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps, valsts amatpersonas, AS “Sadales tīkls” valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons un citi viesi.