Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Leļļu teātri pamet mākslinieciskā vadītāja un aktieris

© pixabay.com

Liepājas Leļļu teātris meklē jaunu māksliniecisko vadītāju, kā arī aktieri vīriešu lomu atveidei. Galvenais iemesls šo cilvēku aiziešanai ir zemais atalgojums un lielā slodze, skaidro teātrī, raksta liepājniekiem.lv.

Trauksme par potenciālo situāciju, kāda patlaban izveidojusies, - ka darbinieki aizies -, celta jau iepriekš pašvaldībā, tomēr dzirdīgas ausis neatradās.

Latvijas Nacionālā teātra bijusī aktrise Liene Gāliņa Liepājas Leļļu teātra komandai kā mākslinieciskā vadītāja pievienojās vien aptuveni pirms gada - pērn augustā.

Portālam viņa skaidro, ka aiziet ģimenes apstākļu dēļ. “Galvenais iemesls ir mana jaunākā atvasīte, kas uzsāka šogad skolas un mūzikas skolas gaitas. Pieredze ar lielākajiem bērniem ir rādījusi, cik ļoti svarīgs ir vecāku atbalsts šajā laikā. Manam jaunākajam mīļajam delverim tā mazliet sāka pietrūkt.”

L. Gāliņa ir pateicīga Leļļu teātrim par uzticēto amatu pagājušajā sezonā. “Tā bija vēl viena akadēmija gada laikā. Es tiešām no sirds priecājos par katru izloloto darbiņu un turēšu īkšķus arī šīs sezonas ieplānotajiem darbiem labi izdoties!”

Meklē jaunu māksliniecisko vadītāju

Starp prasībām noteikts, ka pretendentam radošā amatā teātrī vai leļļu teātrī, biedrībā vai nodibinājumā jābūt vismaz divu gadu pieredzei, kas iegūta pēdējo 10 gadu laikā.

Mākslinieciskā vadītāja alga noteikta, sākot no 1200 eiro.

Teātris jaunu, profesionālu un ambiciozu māksliniecisko vadītāju cer piesaistīt pēc iespējas drīz, jo turpmākās sezonas jaunajam vadītājam piedāvās radošos izaicinājumus - Liepāja svinēs pilsētas četrsimtgadi un attīstīs Eiropas kultūras galvaspilsētas projektus.

“Šie ir nopietni izaicinājumi gan pilsētai, gan teātrim ar atbilstoša mēroga un kvalitātes aktivitātēm tuvākajos gados augt profesionāli, izstrādāt augstvērtīgu teātra māksliniecisko programmu daudzveidīgām mērķauditorijām un paplašināt sadarbības.

Savā komandā aicinām pieredzējušu nozares profesionāli un esam atvērti elastīgiem sadarbības formātiem,” skaidro Liepājas Leļļu teātra valdes locekle Lelde Vīksna.