Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Didzis Šmits vedina domāt, ka Rajevs melo

© Ģirts Ozoliņš/f64

Vakar par izstāšanos no Apvienotā saraksta paziņoja Igors Rajevs, kā galveno iemeslu minot faktu, ka pretēji tam, ka viņš vēlies, lai AS strādātu valdībā, Apvienotā saraksta vairākums pieņēmis lēmumu neiesaistīties koalīcijā.

Sociālajos tīklos jau otro dienu nerimst runas par Rajeva izstāšanos no Apvienotā saraksta. Lielākajā daļā ierakstu un komentāru politiķis tiek asi kritizēts.

Mikroblogošanas vietnē "X" Rajeva ierakstu, kurā viņš skaidro aiziešanas iemeslus, bijušais Zemkopības ministrs Didzis Šmits raksta: "Es piedalījos tajā sēdē, kurā “pulkvedis” kā visi citi (AS valdes locekļi un frakcijas deputāti) vienbalsīgi !!! pieņēma lēmumu nepidalīties šajā valdîbā. Virsnieks?"

Arī Reinis Pozņaks pauž nosodījumu šādai rīcībai: "Pērkami cilvēki Iekšlietu ministrijā ir tieši tas kas šobrīd pietrūka drošības nostiprināšanai. Es, protams, saprotu ka politiskais tirgus un koalīcijai balsis vajag, bet ja cilvēks izvēlas būt prece, tad tāds viņš ir visos tirgos."

Arī Tavars norādīja, ka lēmumu par aiziešanu opozīcija esot pieņēmuši visi AS frakcijas deputāti, tostarp Rajevs, atsakoties no amatiem, jo "mūsu vērtību vektoros neietilpst politiskais tirgus".