Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

LU meklē jaunu darbinieku; mēnešalga pārsniedz 10 tūkstošus eiro

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Latvijas Universitāte (LU) ir izsludinājusi atklātu starptautisku konkursu uz rektora amatu.

Pašlaik LU rektors ir Indriķis Muižnieks. Pirmo reizi viņu uz četru gadu termiņu par rektoru ievēlēja 2015.gada vasarā, bet 2019.gadā LU Satversmes sapulce viņu šajā amatā ievēlēja atkārtoti, taču balsojumu pavadīja neskaidrības par nodotajām balsīm, kas pārauga konfliktā ar toreizējo izglītības ministri Ilgu Šuplinksu, kā rezultātā valdība sākotnēji nobalsoja pret Muižnieka apstiprināšanu amatā. Muižnieks sāka tiesāties un panāca, ka 2020.gada martā Ministru kabinets viņu tomēr apstiprināja rektora amatā.

Savukārt Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā vēl pašlaik turpinās tiesvedība krimināllietā pret Muižnieku, kurā viņš tiek apsūdzēts par pabalstu iespējamu nelikumīgu izmaksu no darba aizejošajiem augstskolas darbiniekiem.

Jaunajā konkursā no LU rektora amata pretendentiem tiek sagaidīts zinātnes doktora grāds kādā no LU stratēģiskās specializācijas jomām, nevainojama reputācija, vadības pieredze augstākās izglītības un zinātnes jomā ne mazāk kā astoņi gadi, pieredze starptautisku stratēģisku partnerību veidošanā un attīstības vai pētniecības projektu vadībā, zinātnes vadības pieredze un sasniegumi zinātnē starptautiskā līmenī un privātā vai publiskā finansējuma piesaistes pieredze pētniecībā un inovācijās.

Tāpat no amata pretendentiem tiek prasīta izpratne par zinātnes universitātes darbību regulējošiem normatīvajiem aktiem, akadēmiskā darba pieredze (vēlēti akadēmiskie amati, studiju kursu sagatavošana un vadīšana, studiju programmu vadība u.tml.), pieredze augstākās izglītības institūcijas attīstības stratēģijas izstrādē un īstenošanā, izpratne par Eiropas izglītības telpas kvalitātes nodrošināšanas procesiem, komunikācijas un argumentācijas prasmes, orientācija uz attīstību un rezultātu sasniegšanu un pieredze pārmaiņu vadībā akadēmiskajā vidē.

Mēneša bruto atalgojums tiek piedāvāts no 11 935 eiro mēnesī. Muižnieka amatpersonas deklarācija par 2022.gadu liecināja, ka no LU viņš algā kopumā bija saņēmis 95 223 eiro.

LU rektora amata pretendenti konkursā var pieteikties līdz 26.oktobrim.

Pretendentiem jāiesniedz motivācijas vēstule, izvērtējot savu atbilsmi konkursa sludinājumā izvirzītajām izglītības, pieredzes un prasmju prasībām, apliecinājums par nevainojamu reputāciju, CV, vispārīgs redzējums par LU stratēģisko attīstību turpmākajos piecos gados, augstāko izglītību, pieredzi, prasmes un zināšanas apliecinošu dokumentu kopijas un zinātnisko publikāciju saraksts.