Šuvajevs: "Progresīvie" valdībā darbu uzsākuši jaudīgi

© F64

Saeimas deputāts Andris Šuvajevs ("Progresīvie") mikroblogošanas vietnē "X" dalījies ar pārdomām par pirmo darba nedēļu jaunajā valdībā.

Šuvajevs raksta gan par paveikto, par partijas politiķu turpmākajām iecerēm un prioritātēm un sadarbības veidošanu.

"Pirmā nedēļa ar "Progresīvajiem" valdībā sākusies jaudīgi. Izpildīts pirmais valdības kopīgais darbs par elektroenerģijas tarifa kāpuma mazināšanu mājsaimniecībām," viņš raksta.

Tāpat deputāts uzsver, ka partijas ministri parāda sevi darbos.

"Kaspars Bikšens jau pirmajās dienās apliecina, ka "Progresīvo" prioritāte būs sabiedriskais transports un arī mazas izmaiņas var nest būtiskus ieguvumus. Andris Sprūds jau pirmajā nedēļā ticies ar vairākiem stratēģiskajiem partneriem, veicinot ciešākas sadarbības saites. Latvija turpinās atbalstīt Ukrainu līdz tās uzvarai! Agnese Logina ar savu komandu jau aktīvi strādā pie nākamā gada budžeta un detalizēti iepazīstas ar sabiedrisko mediju apvienošanas reformu. Strādāsim pie kultūras, kas ir laikmetīga, vienlaikus izceļot Latvijas iespaidīgo kultūras mantojumu," pauž deputāts.

Tikmēr, kā ziņots, Finanšu ministrija (FM) piedāvā enerģijas izmaksu kompensēšanai mazaizsargātām mājsaimniecībām no Kohēzijas fonda 2014.-2020.gada plānošanas perioda darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" novirzīt 60 miljonus eiro, liecina Tiesību aktu portālā (TAP) publiskotais plānošanas dokumenta grozījumu projekts.

Ministrijā skaidro, ka šie grozījumi paredz darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" līmenī iestrādāt izmaiņas, lai daļu no valsts budžeta veiktajām energoresursu cenu kāpuma kompensācijām attiecinātu programmas ietvaros, izmantojot Eiropas Komisijas izstrādātās SAFE ("Support for Affordable Energy" jeb "Atbalsts enerģijas iegādei par pieņemamu cenu") iniciatīvas iespējas.

FM norāda, ka līdzekļu novirzīšana enerģijas izmaksu kompensēšanai mazaizsargātām mājsaimniecībām no programmas "Izaugsme un nodarbinātība" veicinās Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma izmantošanu pilnā apmērā. Turklāt šādā veidā tiks atslogots arī valsts budžets.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.