Daugavpilī līdz gada beigām slēgs tramvaju kustību

© Dmitrijs Suļžics/f64

Remontdarbu dēļ no 27.septembra līdz šī gada beigām Daugavpilī tiks slēgta tramvaju kustība, informē "Daugavpils satiksme".

Uzņēmums norāda, ka tramvaju sakaru infrastruktūras nomaiņa ir būtiska pilsētas transporta sistēmas pilnveidošanai. To neesot iespējams paveikt, neslēdzot tramvaju kustību.

Infrastruktūru mainīs, īstenojot divus projektus - "Videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstība Daugavpils pilsētā, 2. kārta" un "Videi draudzīga un integrēta mobilitāte Daugavpils pilsētā".

Šajā laikā iedzīvotājiem būs pieejama alternatīva tramvajam - autobusa maršruts Nr. 97, kas maksimāli dublē tramvaja Nr. 1 maršrutu un paredz kustību pa Jātnieku, Smilšu, Valkas, 18.novembra, Daugavas un Imantas ielām līdz Autoostai, kur pasažieriem ir iespēja pārsēsties uz citu sabiedrisko transportu.

Nodrošinot pasažieru savlaicīgu nokļūšanu uz vilcienu Daugavpils - Rīga, autobusu kustība jaunizveidotajā maršrutā rīta stundās tiks pagarināta līdz Dzelzceļa stacijai.

Darba dienās tiks nodrošināti 64 reisi (32 turp un 32 atpakaļ), savukārt brīvdienās būs pieejami 32 reisi (16 turp un 16 atpakaļ). Autobusa maršruta nr. 97 kustības grafiks un shēma tuvākajā laikā tiks publicēti AS "Daugavpils satiksme" vietnē "satiksme.daugavpils.lv".

Pašlaik 3. maršruta tramvaju aizvieto 99. maršruta autobuss, bet 2. maršruta tramvaju - 98. maršruta autobuss.

Kā ziņots iepriekš, "Daugavpils satiksme" īsteno četrus projektus, kuru laikā līdz 2023.gada beigām vairākos posmos tiks pārbūvētas esošās un izbūvēta jauna tramvaju līnija, kā arī nomainītas komunikācijas un labiekārtota sliežu ceļiem piegulošā teritorija.

Kopējās projektu izmaksas veido vairāk nekā 30 miljonus eiro, kas uzņēmuma pastāvēšanas laikā ir vērienīgākais finansiālais ieguldījums tramvaju infrastruktūras attīstībā.

Svarīgākais