Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Ideja brīvdienām; Lielā Liepukalna skatu tornis atkal pieejams apmeklētājiem

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Lielā Liepukalna skatu tornis atkal pieejams apmeklētājiem, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Latgales reģionālas administrācijas dabas izglītības speciāliste Diāna Selecka.

Viņa paskaidroja, ka skatu tornī pabeigti nepieciešami remontdarbi.

DAP Latgales reģionālās administrācijas direktore Anda Zeize norādīja, ka Lielais Liepukalns un tā skatu tornis ir viens no Rāznas Nacionālā parka populārākajiem tūrisma objektiem un galamērķiem, ko katru gadu apmeklē vairāki tūkstoši cilvēku.

Lielais Liepukalns, kas atrodas 289,3 metrus virs jūras līmeņa, ir Latgales augstākā un Latvijas trešā augstākā virsotne, kurā ir uzbūvēts viens no augstākajiem koka skatu torņiem Latvijā (34 metri).

No torņa labi redzams blakus esošais Dzerkaļu kalns (286,3 metri virs jūras līmeņa), kas ir augstākā virsotne Latvijā pēc relatīvā augstuma.

No stāvlaukuma apmeklētāji līdz skatu tornim var pārvietoties pa 830 metrus garo Lielā Liepukalna taku, kurā izvietoti informācijas stendi, bet torņa pakājē pieejama atpūtas vieta.

Skatu tornis celts 2011.gadā, 2019.gadā veikts remonts, taču šopavasar tika konstatēta laikapstākļu nelabvēlīga ietekme, kas apdraudēja torņa apmeklētāju drošību un tādēļ tornis uz remontdarbu laiku tika slēgts.