Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

Krauze aicina padziļināti vērtēt plānotās izmaiņas "Dzīvnieku aizsardzības likumā"

© Ģirts Ozoliņš/f64

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) nosūtījis vēstuli Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai, aicinot Saeimas komisijas locekļus ar nozares ekspertiem padziļināti vērtēt plānotās izmaiņas "Dzīvnieku aizsardzības likumā", aģentūru LETA informēja Zemkopības ministrijā.

Kā norāda ZM, Krauze aicina patlaban nevirzīt tālākai apstiprināšanai pretrunīgi vērtētos grozījumus par jaunām dzīvnieku labturības prasībām.

Ministra ieskatā minētie priekšlikumi sadarbībā ar jomas ekspertiem ir jāvērtē atkārtoti, padziļināti un atbildīgi, izvērtējot potenciālos riskus un visām iesaistītajām pusēm meklējot iespējami labāko risinājumu, līdzsvaroti pārstāvot gan dzīvnieku, gan viņu aizstāvju intereses, norāda ZM.

"Latvijā Dzīvnieku aizsardzības sistēma un tās regulējums ir nepilnīgs un tajos ir vieta daudziem pilnveidojumiem, tomēr katrs jauns priekšlikums ir jāvērtē kopējās sistēmas un Latvijas reālās situācijas kontekstā, izvērtējot to patieso nevis teorētiski vēlamo ietekmi, kā arī jāuzklausa sabiedrības viedoklis," uzsver Krauze.

Jau ziņots, ka trešdien pie Saeimas ēkas notika pikets, kura dalībnieki iestājās pret izmaiņām Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas, pēc protesta akcijas rīkotāju domām, apgrūtināšot "dzīvnieku tiesības tikt glābtiem".

Grozījumi paredz, ka personai, kura izķer, izmitina un aprūpē klaiņojošus un bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušos dzīvniekus, kā arī pieņem turēšanai un atsavināšanai dzīvniekus, lai atrastu tiem īpašniekus, jābūt reģistrētai vai apstiprinātai Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) kā dzīvnieku patversmei.

Biedrības ieskatā grozījumi ierobežo sabiedrības iespējas sniegt palīdzību dzīvniekiem.