Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

LU pārdos izsolē vienu no lielākajiem bijušo fakultāšu kompleksiem, sākumcena - trīs miljoni eiro

© Publicitātes foto

Latvijas Universitāte (LU) šī gada oktobrī plāno izsludināt izsoli par bijušo Fizikas un matemātikas fakultātes kompleksu, kurā ietilpst vairākas ēkas, tajā skaitā studentu dienesta viesnīca un fakultātes ēka.

Īpašums atrodas Rīgā, Zeļļu ielā 8, un sastāv no četrām galvenajām ēkām ar kopējo platību 9 655 m2 un palīgēkām ar kopējo platību 910 m2.

“Šis ir unikāls ēku komplekss un līdzīgu īpašumu Rīgā nav. Īpašuma galvenā priekšrocība ir tā atrašanās vieta Āgenskalnā, vien pāris simtus metru attālumā no Uzvaras parka. Īpašuma sastāvs ir ļoti daudzveidīgs - tajā ietilpst gan studentu dienesta viesnīca, gan vēsturiskā fakultātes ēka, kas celta 1888. gadā kā pilsētas bāriņu nams, kā arī padomju laiku biroju/laboratoriju korpuss. Ēkas ir salīdzinoši labā stāvoklī. Īpašuma sastāvs ir piemērots investoriem, kas gatavi realizēt vērienīgus projektus ar plašu iztēli,” īpašumu raksturo LU finanšu konsultants Aleksandrs Geržatovičs.

LU ēku kompleksu pilnā sastāvā atsavina vienā izsolē. Izsoles sākuma cena ir 3 000 000 EUR. Izsoli plānots organizēt šī gada oktobrī. LU jau šobrīd aicina potenciālos interesentus sazināties ar iestādi, lai iepazītos ar īpašumu.

Izsoles objekts (ēkas) atrodas uz 3,7 ha plaša zemes gabala ar adresi Hermaņa ielā 19, Rīgā, kas pieder Rīgas pilsētas pašvaldībai.

Rīgas pilsētas pašvaldības mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Viesturs Zeps: "Rīgas pilsētas pašvaldība ir atvērta sarunām ar potenciāliem ēku kompleksa pircējiem vai jaunajiem īpašniekiem par zemesgabala Hermaņa ielā 19, Rīgā, attīstības perspektīvu. Neapšaubāmi, īpašuma atrašanās vieta ir unikāla un mūsu interesēs ir padarīt apkaimi ap topošo Uzvaras parku pievilcīgu Rīgas iedzīvotājiem un investoriem. Jaunajam ēku īpašniekam būs ļoti plašas iespējas attīstīt īpašumu, iespējams, veidot jaunus mājokļus, pakalpojumu centrus vai citu infrastruktūru. Rīgas dome saskata iespējas veidot kopīgu redzējumu šīs teritorijas attīstībai".

Ainārs Barbejs, ALTUM saistību izpildes un kontroles departamenta vadītājs par izsolē pārdodamo īpašumu saka: “Objekts pēc ēku sastāva, stāvokļa dabā un atrašanās vietas tiešām ir īpašs. Apkārtējā vide un nekustamā īpašuma sastāvs dod potenciālajam īpašniekam iespējas visai radoši pieiet īpašuma attīstības koncepcijai. Arī laiks investīciju veikšanai, saglabājoties pietiekami augstai inflācijai, nav tas sliktākais. Viennozīmīgi, ka uz investīcijām šāda veida objektos būtu jāraugās ar nākotnes skatu, un ļoti iespējams, ka tieši ieguldījumi šādu nekustamo īpašumu radošā attīstībā būs ar garantētu ienesīgumu nākotnē”.