Kreituse par IZM "eksperimentu", "par kuru psihologi saka - tas var novēst bērnu līdz pašnāvībai"

© Ekrānšāviņš

Raidijumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" viesojās Ilga Kreituse, RSU profesore, politoloģe. Un viens no apsriežamajiem tematiem bija saistīts ar skandalozo Valsts izglītības satura centra metodisko materiālu “Seksuālā izglītība – jautājumi un atbildes”.

Izglītības un zinātnes ministre pieprasījusi speciālistu atzinumu metodisko materiālu, kurā apskatītas tādas tēmas kā seksuālā orientācija, uzvedība un identitāte, kas ir bezdzimuma personas un citas tēmas. Līdz atzinuma saņemšanai metodiskie materiāli no mācību elektroniskās vides tikuši izņemti un ierosināta disciplinārlieta par to, kā šis materiāls nonācis līdz pedagogiem. No amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku ir atstādināta VISC vadītāja Liene Voroņenko.

Kreituse: "Šoreiz Šlesera teikto, ka tuliņ pēc valdības apstiprināšanas tiks prasīta Čakšas demisija, es daļēji atbalstu. Jo kāds šāds mācību līdzeklis vai papildmateriāls ar šādu saturu drīkstēja nonākt skolās?! Tas nav saprotams. Ministres interpretācija bija "materiāli tapuši, neievērojot labu pārvaldību." Kāds sakars plūstošam dzimumam ar labu pārvaldību? Tas ir jautājums par saturu un atkal neviens nav vainīgs. Nu neizdevās šis eksperiments skolās, neizdevās cilvēkbērnus padarīt par izmēģinājuma trusīšiem, kuriem mācīsies kaut ko tādu, par ko psihologi saka, kas tas var novēst bērnu līdz psiholoģiskai traumai, bet arī līdz pašnāvībai."

Jau ziņojām, ka Hermanis izsaka draudus skolai; simtiem līdzcilvēku viņu atbalsta.

Svarīgākais