Apsūdz policistu par naudas un narkotiku izspiešanu

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Prokuratūra nodevusi Ekonomisko lietu tiesai krimināllietu kādas Valsts policijas amatpersonas apsūdzībā par naudas līdzekļu un narkotisko vielu izspiešanu un to pieņemšanu, aģentūru LETA informēja prokuratūra.

Saskaņā ar apsūdzību amatpersona, zinot, ka fiziskā persona atrodas meklēšanā un konkrēta Valsts policijas iecirkņa apkalpojamā teritorijā veic nelikumīgas darbības ar narkotiskajām vielām, ieradās pie viņas dzīvesvietā un norādīja, ka turpmāk katru dienu viņai būs jāmaksā 50 eiro un jādod narkotikas 30 eiro vērtībā.

Apsūdzētā amatpersona piedraudēja, ka, ja norādītais netiks izpildīts, tad viņa ziņos policijai par šo personu, kura izsludināta meklēšanā, kā rezultātā persona tiks ievietota ieslodzījumu vietā.

Turklāt amatpersona norādīja, ka nepieciešamības gadījumā sniegs šai personai informāciju par Valsts policijas darbinieku plānotajām darbībām attiecībā uz viņu.

Fiziskā persona, izpildot minētās prasības, vismaz 53 dienas maksāja naudu un vismaz 56 dienas deva narkotikas amatpersonai, kā rezultātā amatpersona personīgi un ar starpnieku pieņēma kopumā vismaz 2650 eiro un narkotiskās vielas vismaz 1680 eiro vērtībā.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu Krimināllikumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku no trīs līdz 11 gadiem, konfiscējot mantu.