Latvijā turpina kristies importa un eksporta apjomi

© pixabay.com

Latvija janvārī-jūlijā bijusi starp deviņām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn reģistrēts eksporta kritums, liecina piektdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" dati.

Janvārī-jūlijā salīdzinājumā ar 2022.gada septiņiem mēnešiem eksporta apmērs Latvijā, tāpat kā Grieķijā un Zviedrijā, samazinājies par 3%.

Eksporta apmēra kritums šajā periodā vēl bijis Igaunijā (-12%), Beļģijā (-9%), Somijā (-6%), Bulgārijā (-5%), Lietuvā (-4%) un Luksemburgā (-1%).

Toties straujākais kāpums reģistrēts Maltā (+11%), Ungārijā un Slovākijā (abās valstīs +9%), kā arī Čehijā (+8%), mazākais pieaugums bijis Portugālē (+1%), bet Īrijā, Horvātijā un Nīderlandē eksporta apmērs saglabājies nemainīgs.

Importa apmērs janvārī-jūlijā gada griezumā samazinājies 21 ES dalībvalstī, lielākais kritums bijis Somijā (-17%), straujākais pieaugums fiksēts Kiprā (+12%), bet Ungārijā, Austrijā un Slovēnijā importa apmērs saglabājies nemainīgs. Latvijā importa apmērs samazinājies par 4%, Lietuvā - par 7%, bet Igaunijā - par 12%.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.