Rinkēvičs atzinīgi vērtē Jelgavas dzīves un uzņēmējdarbības vidi

© Dmitrijs Suļžics/f64

Jelgava ir apvienojusi kvalitatīvu ikdienas dzīvi ar aktīvu uzņēmējdarbības vidi, pēc vizītes Jelgavā pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, Rinkēvičs vizītes laikā tikās ar Jelgavas pašvaldības domes vadību, apmeklēja rekonstruēto Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolu, kur tikās ar Jelgavas Mūzikas vidusskolas, Jelgavas Valsts ģimnāzijas, Jelgavas Tehnikuma, Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas un Jelgavas Amatu vidusskolas skolēniem.

Vizītes laikā Valsts prezidents apmeklēja arī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti, iepazinās ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Jelgavas brigāžu atbalsta centru un "Gren" biomasas koģenerācijas staciju, kā arī Jelgavas biznesa inkubatorā tikās ar pilsētas uzņēmējiem.

Valsts prezidentam Jelgavas biznesa inkubatorā bija iespēja novērtēt uzņēmumu paveikto un iepazīties ar uzņēmēju attīstības redzējumu. Rinkēvičs pauda viedokli, ka ir svarīgi turpināt šāda veida valsts atbalstu, tādējādi kāpinot valsts konkurētspēju globālajā tirgū.

Rinkēvičs arī pauda prieku par iespēju tikties ar skolēniem un studentiem, kuri aktualizēja arī vairākus jautājumus, ko būtu jārisina valsts mērogā, piemēram, saistībā ar tabakas un alkohola ierobežošanu un izglītības kvalitāti un pieejamību.

Līdztekus Rinkēvičs Jelgavā piedalījās pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes 164. dzimšanas dienai veltītā svinīgā pasākumā.

Latvijā

Valdība nesaskata iespēju piešķirt finansējumu Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles atjaunošanai un Aglonas bazilikas svētceļnieku komunikācijas centra ēkas siltināšanai, izriet no Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Ministru kabineta (MK) atbildes vēstules projekta Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijai, kas pieejams Tiesību aktu portālā.

Svarīgākais