Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Loginas prioritātes kultūras ministres amatā būšot "laikmetīga gara stiprināšana"

© Ģirts Ozoliņš/f64

Topošās kultūras ministres Agneses Loginas (P) prioritātes amatā būs "laikmetīgā gara stiprināšana" un esošā saglabāšana, aģentūrai LETA izteicās politiķe.

Logina uzsvēra, ka tuvāko nedēļu laikā ieplānotas padziļinātas tikšanās ar nozares pārstāvjiem. Loginu līdz šim ir uzrunājusi Latvijas Radošo savienību padome un Latvijas Pilsoniskā alianse. Tāpat interese tikties ir arī no citām organizācijām.

"Plānoju iepazīties un uzklausīt, lai gūtu kopainu. Viena no kultūras nozares stiprajām pusēm ir tā, ka tās pārstāvji spēj identificēt problēmas un piedāvāt arī risinājumus," sacīja Logina. "Manas prioritātes ir uzklausīt nozari, dzirdēt aktuālās problēmas un piedāvātos risinājumus no pašas nozares dažādajām grupām. Mans mērķis ir saglabāt esošo un ienest arī laikmetīgumu," sacīja topošā kultūras ministre.

Taujāta par mediju politiku un Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas apvienošanu, Logina sacīja, ka par sabiedrisko mediju apvienošanu bijušas diskusijas Saeimas komisijā. Tiek meklēts veids, kā finansēt un piesaistīt finansējumu. Turklāt Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārstāvji šonedēļ tikās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču.

"Tēma ir ļoti aktuāla. No savas puses es neredzu nekādu iemeslu likt sprunguļus riteņos uzsāktajam darbam. Lai stiprinātu iespēju reformu īstenot, kā arī apzinot problēmas, kas var rasties, veidojot biroju plānoju piesaistīt spēcīgu padomnieku mediju politikas jautājumos, kas kopā ar mani varēs palīdzēt risināt nozares problēmas," sacīja Logina.

Politiķe uzsvēra, ka viņa ir komandas spēlētājs un visu izšķirot tieši komanda. Topošā kultūras ministre patlaban veido savu biroju, lai cilvēki būtu gatavi dažādiem izaicinājumiem un arīdzan gatavi risināt politiskās aktualitātes.

Taujāta, kāda būs viņas komanda, Logina sacīja, ka komandas kodols ir nostabilizējies. Tā kā valdības veidošanas process ir bijis straujš, ne visiem komandas locekļiem bijusi iespēja izbeigt līdzšinējās darba saistības un nākt strādāt. Plānots, ka komanda būs izveidota tuvākās nedēļas, divu laikā.

"Šie cilvēki ir profesionāļi. Ir viens cilvēks, kurš gatavs strādāt kopā ar mani jau no rītdienas. Daži pievienosies vēlāk. Tā kā viņi vēl nav izbeiguši darba attiecības ar līdzšinējiem darba devējiem, tomēr atļaušos konkrētus vārdus nesaukt," teica Logina.

Runājot par nākamajiem mēnešiem kultūras ministres amatā, Logina atzīmēja, ka vieglas dienas viņa negaida, taču viņu iedvesmo pati nozare. Tā kā politiķe pati ir saistīta ar kultūras nozari, pieredze rāda, ka kultūras nozare ļoti labi spēj identificēt problēmas, nosaukt tās vārdā un piedāvāt risinājums, savukārt tālākais ir politiskās un budžeta iespējas tās risināt.

Runājot par nākamā gada budžetu un Kultūras ministrijas prioritātēm, Logina uzsvēra, ka budžets ir tēma, par kuru būs vēl daudz jārunā. Viņa atzina, ka simpātisks šķiet uzņemtais kurss par nozarē strādājošo atalgojuma celšanu. Politiķe iecerējusi par to cīnīties iespēju robežās. Viņa arī pieminēja, ka jaunās valdības šī gada prioritātes ir veselība, aizsardzība un izglītība, par kurām iestājas visas koalīciju veidojošās partijas.