Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

Rīgas Stradiņa universitātē notiks Pasaules talkas ietalkošanas pasākums

© Dāvis Ūlands/F64

Šodien plkst.12 Rīgas Stradiņa universitātē notiks Pasaules talkas ietalkošanas pasākums, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizētāja Vita Jaunzeme.

Šogad Pasaules talka norisināsies jau sesto gadu pēc kārtas un tās laikā tiks veikti sakopšanas un labiekārtošanas darbi visā valstī, kā arī tiks atklāts sestais Laimes koku parks, kas atradīsies Ādažu novadā.

Šogad Pasaules talkas sauklis ir "Tīra un netīra vide sākas mūsu galvās". Šāds sauklis tika izvēlēts, lai katram atgādinātu, ka no cilvēka domāšanas ir atkarīga viņa rīcība, un no rīcības ir atkarīgs tas, kādā vidē cilvēki dzīvo.

Tāpēc, kamēr mēs nemainīsim savu domāšanu, nemainīsies arī mūsu rīcība. Tā nemainīsies, ja mēs neizglītosim un jau no mazotnes nemācīsim bērniem saudzīgu un cieņpilnu attieksmi pret vidi, kurā dzīvojam,

uzskata Jaunzeme.

Pasākumā piedalīsies Jaunzeme, RSU prorektors akadēmiskajā darbā Dins Šmits, Latvijas pārstāve organizācijā "Let’s do ir World" Aiva Rozenberga, RSU Infrastruktūras departamenta direktors Dainis Zemešs, RSU Studējošo pašpārvaldes valdes priekšsēdētāja Luīze Monta Remese, koklētāja Zane Sniķere, konkursa "Zaļais, kur esi?!" uzvarētājs Māris Strautnieks, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs un Latvijas hokeja izlases dalībnieks Rihards Bukarts.

Ietalkošanas pasākuma noslēgumā kopīgiem spēkiem RSU iekšpagalmā tiks iestādīti arī trīs rododendra krūmi.