Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Tuvākajos gados informācijas tehnoloģijās valsts austrumu robežas drošības stiprināšanā paredzēts ieguldīt aptuveni 200 miljonus eiro

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Tuvākajos gados informācijas tehnoloģijās valsts austrumu robežas drošības stiprināšanā paredzēts ieguldīt aptuveni 200 miljonus eiro, aģentūrai LETA apliecināja Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs.

Pirms divām nedēļām valdība bija nolēmusi, ka VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centram (LVRTC) īstenos tā dēvētās gudrās robežas projektu, kas paredz tehnoloģiskas infrastruktūras izbūvi.

Vienlaikus IeM tika uzdots sagatavot ziņojumu "Par priekšlikumiem tehnoloģiskās infrastruktūras izbūves tempa kāpināšanai uz valsts ārējās sauszemes robežas". Ar šo ziņojumu otrdien slēgtā sēdē iepazinās valdība.

Paredzēts, ka LVRTC būs tiesības slēgt vispārīgo vienošanos, lai, piemēram, ar tehnoloģijām nodrošinātu Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Kopumā tuvākajos gados informācijas tehnoloģijās Latvijas-Baltkrievijas un Latvijas-Krievijas robežas drošības stiprināšanā paredzēts ieguldīt aptuveni 200 miljonus eiro. Daļu izdevumu finansēs Eiropas Savienība, bet daļu veidos nacionālais finansējums. Arī šajā jomā jau sperti pirmie soļi, proti, aptuveni 60 miljonus eiro piešķīrusi Eiropas Savienība, norādīja Trofimovs.

Jau ziņots, ka valdība šī gada sākumā atbalstīja grozījumus likumā, kas paredz deleģēt pienākumu VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centram (LVRTC) īstenot un uzraudzīt visus robežas infrastruktūras tehnoloģiskā risinājuma izbūves un ieviešanas darbus.