Gundars Āboliņš: Mēs degradējamies neaptveramā tempā

© Ekrānšāviņš

“Mēs degradējamies neaptveramā tempā, pašiznīcināšanās režīms ir ieslēgts daudzās Eiropas valstīs," saka Jaunā Rīgas teātra aktieris Gundars Āboliņš TV 24 raidījumā “Nedēļa. Post scriptum.”

"To nevar neredzēt. Ir vāja cerība ko apturēt, vai pagriezt. Ir sāpīgi tajā skatīties. Mēs atsakāmies no savas atmiņas, vēstures, esam ar mieru rediģēt savu vēsturi, nepieņemt to tādu, kāda tā ir, atsakāmies to pieņemt ar visām kļūdām, nezināšanu, nodevību. Atsakāmies no saviem rakstiniekiem, esam gatavi rediģēt grāmatas," uzskata G. Āboliņš.

Viņš velta kritiku arī izglītības sistēmai. "No tās nāk laukā nezinoši, domāt mazspējīgi cilvēki. Ne visi, bet vairākums. Viņi nezina savu vēsturi, savu kultūru, bet tas ir tāds pamatskābeklis, lai veidotos cilvēks kā personība."

Latvijā

Valsts kanceleja rosina liegt valsts amatpersonām savienot darba pienākumus ar amatu speciālajās ekonomiskajās zonās un brīvostās, liecina Valsts kancelejas Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai iesniegtais priekšlikums grozījumiem likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".