FOTO: "Augstsprieguma tīkls" ziedo 66 tonnas materiālu un iekārtu Ukrainas energosistēmas atjaunošanai

© Publicitātes foto

Latvijas pārvades sistēmas operators AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) ziedojis 66 tonnas dažādu augstsprieguma tīkla iekārtu un transformatoru eļļu Ukrainas energosistēmas atjaunošanai, informē AST pārstāvji.

AST ziedojums veikts sadarbībā ar speciālistiem no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kas ir Eiropas Civilās aizsardzības mehānisma kontaktpunkts Latvijā.

Ukrainas energosistēmas atjaunošanai būtisko ziedojumu veido tādas augstsprieguma tīkla iekārtas kā 330 kilovoltu (kV) strāvmaiņi, 110 kV jaudas slēdži, 110 kV atdalītāji, 110 kV pārsprieguma novadītāji un vairāk nekā 50 tonnas transformatoru eļļas, atbalsta sūtījumam kopumā sasniedzot 66 tonnas. Transformatoru eļļa būs derīga augstsprieguma transformatoru darbaspēju atjaunošanai un darbības nodrošināšanai vismaz 20 gadus.

AST valdes loceklis Imants Zviedris norāda, ka sadarbībā ar Ukrainas kolēģiem regulāri tiek apzinātas aktuālās vajadzības un tiek vērtēts, vai uzņēmuma rīcībā ir nepieciešamās iekārtas un materiāli.

"Kopā ar citiem Eiropas energoapgādes uzņēmumiem turpināsim ziedot Ukrainai, apzinoties, ka palīdzība būs nepieciešama vēl ilgi," pauž Zviedris.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)