Basketbola izlase devusies ceļā uz Latviju. Seko līdzi, kur šobrīd atrodas lidmašīna ar mūsu varoņiem

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Latvijas basketbola izlase pēc izcilās debijas Pasaules kausā šobrīd ir ceļa atpakaļ uz mājām.

Godinot Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības basketbolistus, "airBaltic" lidmašīna, ierodoties Latvijā, veiks simbolisku goda loku ap Rīgu zemākā augstumā, nekā standarta ielidošanas procedūrā izmantots ikdienā, aģentūrai LETA pavēstīja "airBaltic" pārstāvji.

Vienlaikus aviokompānijā norāda, ka tas nebūs tiešs pārlidojums virs galvaspilsētas centra.

Goda loka veikšanas pēdējās nianses vēl tiek saskaņotas, tāpēc precīzu laiku "airBaltic" šobrīd nosaukt nevar. Goda aplis tiks veikts, ievērojot visas nepieciešamās drošības prasības.

Jau vēstījām, ka šodien, par godu iegūtajai piektajai vietai Pasaules kausā, Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, plkst. 17:30 noritēs svinīgā izlases sagaidīšana. Sīkāka informācija par svinīgo sagaidīšanu un plānotajiem satiksmes ierobežojumiem variet lasīt šeit.

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" savā sociālā medija "Facebook" ziņo, ka mūsu "Sapņu komanda 2023" jau ir ceļā no Dubaijas uz Rīgu. Lidojumu komanda aizvada īpašajā Latvijas karoga krāsas lidmašīnā.

Lidmašīnas, kurā atrodas valstsvienība, maršrutam, cik tālu komanda ir no Latvijas, varat sekot līdzi tiešraidei šeit. Plānots, ka lidmašīna Latvijā ieradīsies plkst. 16:18.

Tikmēr Latvijas Basketbola savienības oficiālais konts mikroblogošanas vietnē "X" vēsta, ka lidmašīna ar valstsvienības spēlētājiem ir drošībā, jo lidojumu kopā ar pilotiem uzrauga saspēles vadītājs Artūrs Žagars.

Jau vēstījām, ka Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars iekļauts Pasaules kausa finālturnīra otrajā simboliskajā pieciniekā, bet valstsvienības stūrmanis Luka Banki izpelnījās labākā trenera balvu.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais