Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Uzziņai: Tēva dienas pasākumu saraksts Rīgā un reģionos

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Šodien daudzos Latvijas novados atzīmēs Tēva dienu un ģimenēm piedāvās iesaistīties dažādās kopīgās aktivitātēs brīvā dabā.

No plkst.11 līdz 16 Tukuma novadā, Melnezera apkārtnē, notiks Tēva dienai veltīts pasākums "Mēs ar tēti! Kolosāli!", informēja radošās studijas "Dabas māja" pārstāve Baiba Latve. Pasākuma laikā ģimenes varēs piedalīties dažādās aktivitātēs, veicot dažādas grūtības uzdevumus mobilajā virvju trasē, būs izaicinājumi mežā, šaušana ar loku, orientēšanās, laivošana un citi.

Par atmosfēru gādās dīdžejs, bet noslēgumā uzstāsies seno cīņu un folkloras kopa "Vilkači". Ieeja pasākumā būs bez maksas.

Mārupes novada Piņķos godinot tēvu lomu un nozīmību ģimenē, biedrība "Pierīgas partnerība" kopā ar sadarbības partneriem - biedrību "Jaunolaines attīstībai" un Babītes Kultūrizglītības centru - īstenos daļu no projekta "Tēvu diena "Drošās rokās"".

Tēvi, pavadot laiku kopā ar bērniem, varēs izzināt dažādus drošības aspektus. Pasākumā piedalīsies Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestas, Latvijas valsts Zemessardze, Valsts policija, Drošas velobraukšanas skola.

Tikmēr pasākumā "Tēva diena Liepājā" no Redana uz Liepājas muzeju dosies bezmaksas muzikālais autobuss. Brauciena laikā par dzīvespriecīgu noskaņojumu rūpēsies saksofonists Edgars Jānis Kārkliņš un ģitārists Māris Kupčs, informē Liepājas muzeja pārstāve Rasa Zālīte.

No plkst.12 līdz 16, Karostā, Redanā, ģimenes varēs piedalīties dažādās darbnīcās un sacensībās. Autobuss no Redana aties plkst.16. Nākamā pietura, izkāpšana - Liepājas muzejā, kur Tēva dienas svinību turpinājumā muzeja dārzā no plkst.17 līdz 18.30 ikviens varēs piedalīties tēvu un bērnu koncertā, mākslinieces Elitas Patmalnieces portretu zīmēšanas meistardarbnīcā, kā arī bez maksas apmeklēt izstādi "Mirklis pirms. Kāzu tērpi 19. gs. sākums-20. gs. otrā puse."

Redans ir daļa no 19.gs beigās būvētā cara laika cietokšņa Liepājas Karostā. Tagad Redanā ir iespējams iepazīties ar Karostas, Liepājas cietokšņa vēsturi un varonīgo Liepājas aizstāvēšanu 1919.gadā.

Rīgā šodien desmito reizi norisināsies Tēva dienas gājiens un festivāls, informē "Mammamuntetiem.lv" projektu vadītāja Ella Karele.

Desmitā Tēva dienas festivāla svinēšana notiks Vērmanes dārzā no plkst.12 līdz 16. Pasākumā uzstāsies Zemessardzes orķestris, brazīliešu nacionālās cīņas mākslas kapueiras klubs "Capoeira Latvia", perkusionista Nila Īles grupa "ZemeDunn", rokgrupa "Dzelzs vilks" un būs citi mākslinieku priekšnesumi. Koncertprogrammu vadīs Ansis Klintsons un vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Savukārt Tēva dienas tradicionālais gājiens ar saukli "Lepns, ka esmu tētis!" sāksies plkst.12 no Brīvības pieminekļa, pulcēšanās tam sākas no plkst.11. Gājienu pavadīs Rīgas Pašvaldības policija, par tā muzikālo noformējumu rūpēsies grupa "ZemeDunn", kā arī Zemessardzes orķestris majora Anda Kareļa vadībā.

Izklaides un aktivitātes par godu tētiem Vērmanes dārza teritorijā veidotas tā, lai dienas garumā būtu aizraujoši ģimenēm gan ar pavisam maziem, gan lieliem bērniem, gan arī - vecvecākiem. Tētim varēs uztaisīt dāvanu vai kroni - lai godinātu viņu, kā arī pie fotosienas varēs uzņemt kopīgu ģimenes bildi, klāstīja biedrībā.

Katru gadu tēti Tēva dienā no "Mammamuntetiem.lv" un "Latvijas valsts mežiem" var saņemt dāvanu - ozola stādu, ko iestādīt savos laukos. Šogad dāvanā būs sarkanā ozola "Quercus rubra" stādi no Jelgavas kokaudzētavas. Tos varēs saņemt pirmie 100 tēti.

Tallinas ielas kvartālā, Rīgā, šodien atzīmēs Tēva dienu, kuras laikā notiks izglītojošas aktivitātes bērniem ar vecākiem, tēviem veltīta diskusija un rokgrupas "Līvi" koncerts, informē pasākuma rīkotāju pārstāve Kira Maija Kirsanova.

Iecerēts, ka svinību laikā notiks lielo galda spēļu turnīrs ar tādām palielināta izmēra tādām spēlēm kā cirks, dambrete. Spēles kā lieliem, tā maziem būs sarūpējis uzņēmums "PlayPotential".

Uzņēmums "Zinātnes zona" piedāvās zinātniskās darbnīcas, kas ikvienam ļaus līdzdarboties dažādos eksperimentos un tuvāk iepazīt inženierzinātnes ar praktisku darbošanos.

Biedrība "Tēvi" vadīs diskusiju par mūsdienās arvien aktuālāko jautājumu "Kā izskatās mūsdienu tēvu privātās un darba dzīves līdzsvars?". Biedrības mērķis ir veicināt ģimenes dzīvē iesaistīta tēva lomu, kā arī mazināt traucējošos ar tēva lomu saistītos stereotipus. Svētku noslēgumā gaidāms grupas "Līvi" koncerts.

Paredzēts, ka no plkst.12 līdz 17 notiks zinātniskās darbnīcas, no plkst.12 līdz 17 - burbuļu pūšanas aktivitātes, no plkst.12 līdz 18 notiks lielo galda spēļu turnīri, no plkst.14 līdz 15 norisināsies diskusija "Kā izskatās mūsdienu tēvu privātās un darba dzīves līdzsvars?", savukārt no plkst.17 līdz 19 notiks grupas "Līvi" koncerts.

Svētdien Rīgas Motormuzejā norisināsies Tēva dienas klasisko auto salidojums, informē Rīgas Motormuzeja pārstāvji.

Spēkratus pie Rīgas Motormuzeja varēs apskatīt no plkst.10 līdz aptuveni plkst.14.

"Youngtimer Rally" organizators Valts Ceplevičs norāda, ka papildus spēkratiem, būs ģimenēm draudzīgas aktivitātes, par ko parūpēsies Rīgas Motormuzejs. Būs iespēja nofotogrāfēties foto stūrī, bet bērniem paredzēta Tēvu dienas pastkaršu darbnīca un vēsturisko pedāļauto sacensības.

Sacensības norisināsies Biķernieku trasē un sāksies plkst.13. Uz sacensībām aicināti visi, kuriem ir savi klasiskie pedāļauto un bērna augums nepārsniedz 110 centimetrus. Interesentiem ierobežotā skaitā būs iespēja piedalīties sacensībās ar Antīko Automobiļu kluba un Rīgas Motormuzeja sarūpētajiem pedāļauto.

Tāpat Latvijas Antīko automobiļu klubs turpina atbalstīt Ukrainu, tāpēc no katras dalības maksas daļa tiks ziedota biedrībai "Agendum" jeb tviterkonvojam, kas Ukrainas aizstāvjus nodrošina ar autotransportu