Uzzini, kuros vilcienu maršrutos skolēniem pienākas 50% atlaide

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Jaunajā mācību gadā projektā "Kāp vilcienā un dodies iepazīt enerģētikas vēsturi Ķegumā un energoefektivitāti Jūrmalā!" skolēniem un pavadošajām personām vilciena biļetēm uz Ķegumu un Jūrmalu tiks piemērota 50% atlaide, informē "Latvenergo" pārstāvji.

Projekta laikā Latvijas izglītības iestāžu audzēkņiem un viņus pavadošajām personām AS "Pasažieru vilciens" nodrošina 50% atlaidi vilciena biļetēm ar vilcienu no jebkuras dzelzceļa stacijas uz Ķegumu un Jūrmalas pieturu "Majori", lai apmeklētu ekskursijas un izglītojošās nodarbības "Latvenergo" koncerna Enerģētikas muzejā Ķegumā un "Elektrum" Energoefektivitātes centrā Jūrmalā.

Lai noorganizētu ekskursijas, atbildīgajai personai piecas darba dienas iepriekš "Latvenergo" vai "Elektrum" mājaslapā elektroniski jāpiesaka grupas (no 10 līdz 25 cilvēkiem) apmeklējums, un pieteikumā jānorāda vilciens un laiks, ar kuru plānots ierasties. "Pasažieru vilciens" informēs attiecīgo kasi, kas jau laikus zinās par grupai piemērojamo atlaidi.

Enerģētikas muzejs Ķegumā apmeklētāju grupām piedāvā ekskursiju ekspozīcijā gida pavadībā un dažādas izglītojošas nodarbības, tostarp "Ekspedīciju muzejā", kas ir izzinoša aktivitāte par enerģētikas mantojumu un zaļās enerģijas ražošanas veidiem. Savukārt izstādē "Elektrība dara visu" var iepazīt 20.gadsimtā mājsaimniecībās lietotās elektroierīces, kuras interesanti var salīdzināt ar šodien lietotām.

"Elektrum" Energoefektivitātes centrs Jūrmalā sniedz iespēju uzzināt, kā ar energoefektīviem risinājumiem, ikdienas paradumu maiņu var samazināt energoresursu patēriņu, vienlaikus saglabājot vai pat uzlabojot komfortu. Ekskursijas laikā skolēni var piedalīties "ielaušanās" spēlē, atverot energoefektivitātes zinātību lādi. Tāpat arī, iepriekš vienojoties, ir iespēja pārbaudīt zināšanas energoefektivitātē, piedaloties radošajās darbnīcās un īstenojot virkni "Fizmix" eksperimentu.