Vēstnieks: Latvija ir ieinteresēta sekmēt ES un Azerbaidžānas ciešāku sadarbību

© f64.lv, Inga Nestere

Latvija ir ieinteresēta sekmēt arī Eiropas Savienības un Azerbaidžānas ciešāku sadarbību, uzsver jaunais Latvijas vēstnieks Azerbaidžānā Edgars Skuja.

Viņš norāda, ka nākamgad Latvija un Azerbaidžāna atzīmēs nozīmīgu gadskārtu - 30 gadus kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas. Šo gadu laikā starp valstīm ir izveidojušās labas divpusējās attiecības.

Vēstnieks apņēmies strādāt, lai uzturētu aktīvu politisko dialogu, tai skaitā veicinot parlamentāro sadarbību. Tāpat Skuja atbalstīs ekonomisko sadarbību, kur liels potenciāls ir tādās jomās kā informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, viedā enerģija un zaļās tehnoloģijas, kā arī veicinās kontaktus kultūras un izglītības jomā.

Viņš arī norādīja, ka attiecībā uz NATO-Azerbaidžānas partnerību Latvijas vēstniecība Baku turpinās sniegt ieguldījumu, darbojoties kā NATO kontaktpunkts.

Runājot par izaicinājumiem, Skuja uzsvēra, ka Latvija un Azerbaidžāna ir attīstījusi draudzīgas divpusējās attiecības, kur aktuālie jautājumi tiek risināti konstruktīvi, ievērojot abu pušu intereses, tādēļ būtiskākie izaicinājumi patlaban saistīti nevis ar divpusējām Latvijas-Azerbaidžānas attiecībām, bet

Jau rakstījām ka Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pirmdien, 4.septembrī, svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstuli nākamajam Skujam.

Kā informē Ārlietu ministrija (ĀM), akreditācijas ceremonijas laikā Skuja ar Valsts prezidentu pārrunāja Latvijas un Azerbaidžānas sadarbības iespējas. Sarunu partneri uzsvēra nepieciešamību turpināt augstākā līmeņa vizīšu apmaiņu, sekmēt ekonomisko sadarbību, veicinot tirdzniecības un investīciju piesaisti, kā arī sadarbību kultūrā un izglītībā.

Darba gaitas Ārlietu ministrijā Skuja sāka 1993. gadā. Viņš bijis ĀM Politiskā departamenta direktors, ĀM valsts sekretāra vietnieks, vadījis Drošības politikas un starptautisko organizāciju direkciju.

Skuja bija Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks pastāvīgajā pārstāvniecībā ANO, EDSO un citās starptautiskajās organizācijās Vīnē, pastāvīgajā pārstāvniecībā NATO, kā arī Austrijā, Igaunijā un Krievijā.

Karjeras gaitā vēstnieks saņēmis virkni Latvijas un ārvalstu apbalvojumu.

Vēstnieks absolvējis Latvijas Universitātes vēstures un filozofijas fakultāti, Latvijas Universitātes Starptautisko attiecību institūtu un papildinājis zināšanas starptautiskās mācību programmās Austrijā, Dienvidkorejā un Vācijā.

Skuja amatā nomaina vēstnieku Daini Garanču.

Svarīgākais