Tautas skaitīšana - 300 000. saskaitīsies jau šovakar

© f64

Centrālā statistikas pārvalde (CSP) informē, ka šodien līdz pulksten 16.58 tautas skaitīšanā internetā pilnībā aizpildītas anketas par 288 746 iedzīvotājiem

Pēc pulksten 11 ik stundu saskaitījās vairāk nekā 4000 iedzīvotāji. No pulksten 12 līdz 13 saskaitījās 4477 iedzīvotāji, kas ir augstākais rādītājs kopš otrdienas pēcpusdienas, kad autorizācija ir iespējama tikai ar komercbankas identifikatoriem vai e-parakstu.

Saglabājoties līdzšinējai aktivitātei 300 000 tiks sasniegti tuvākajās stundās.

CSP aicina iedzīvotājus piedalīties tautas skaitīšanā, internetā autorizējoties ar komercbankas identifikatoriem vai e-parakstu. Autorizējoties ar komercbankas identifikatoriem, identifikācijas process notiek attiecīgās bankas sistēmās, un tautas skaitīšanas sistēma nesaņem nekādus bankas sistēmas identifikācijas datus. Vienīgā informācija, kas tiek nodota no bankas sistēmas tautas skaitīšanas sistēmai, ir vārds, uzvārds un personas kods

Aizpildīt tautas skaitīšanas anketas iespējams CSP Informācijas centrā, kur arī var saņemt konsultācijas anketas aizpildīšanas laikā. Nepieciešamības gadījumā, pēc personību apliecinoša dokumenta uzrādīšanas, anketu aizpildīs CSP darbinieki. Informācijas centrs tautas skaitīšanas pirmās kārtas laikā līdz 10. martam būs atvērts darba dienās no pulksten 10 līdz 20, sestdienā no pulksten 10 līdz 17. Informācijas centra adrese - Rīga, Lāčplēša iela 1.

Tautas skaitīšana notiek divos posmos. No pirmā līdz desmitajam martam var aizpildīt anketu internetā. Vai arī no 17.marta divu mēnešu laikā tautas skaitītāji ieradīsies dzīvesvietā.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais