Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Rinkēvičs Bukarestē tiekas ar Slovēnijas prezidenti Natašu Pircu Musaru

© Dmitrijs Suļžics/f64

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, tiekoties ar Slovēnijas prezidenti Natašu Pircu Musaru, pauda gandarījumu par teicamajām Latvijas un Slovēnijas divpusējām attiecībām un Slovēnijas ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Tikšanās notika Bukarestē, Rumānijā, Trīs jūru samita ietvaros un tajā tika pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības, sadarbība aizsardzībā un ekonomikā, atbalsts Ukrainai, kā arī situācija Rietumbalkānos.

Kā informē kancelejā, Rinkēvičs pozitīvi novērtēja Latvijas un Slovēnijas aktīvo politisko dialogu un ciešo sadarbību gan divpusējās attiecības, gan starptautiskajās organizācijās.

Tāpat Valsts prezidents pateicās par Slovēnijas dalību NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā un norādīja, ka kaujas grupa ir būtiska Latvijas un reģiona drošības stiprināšanai.

Vienlaikus Rinkēvičs tikšanās laikā uzsvēra nepieciešamību turpināt atbalstu Ukrainai, sniedzot tai visu nepieciešamo militāro atbalstu, kā arī sekmējot reformu īstenošanu un eirointegrāciju. Viņš norādīja, ka jāturpina aktīvi strādāt, lai nodrošinātu visaptverošu Krievijas un tās pārstāvju atbildību par agresijas un kara noziegumiem.

Savukārt pārrunājot situāciju Rietumbalkānos, Rinkevičs uzsvēra eirointegrācijas nozīmi. "Rietumbalkānu valstis saskaras ar dažādiem izaicinājumiem, kuri mums kopīgi jāpalīdz pārvarēt, tuvinot reģiona valstis ES vērtībām un vienotajai ārējai un drošības politikai," tikšanās laikā pauda Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka Rinkēvičs trešdien un ceturtdien, 7.septembrī, piedalās Trīs jūru iniciatīvas samitā un Biznesa forumā.

Trīs jūru iniciatīvas dalībvalstis ir Austrija, Bulgārija, Horvātija, Čehija, Igaunija, Ungārija, Latvija, Lietuva, Polija, Rumānija, Slovākija un Slovēnija. Savukārt iniciatīvas stratēģiskie partneri ir ASV, Vācija un Eiropas Komisija.