Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Vienas dienas laikā mežā palīdzība bija vajadzīga četriem cilvēkiem

© f64.lv, Kaspars Krafts

Otrdien glābēji palīdzējuši no meža izkļūt četriem noklīdušiem cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Otrdienas pēcpusdienā tika saņemts izsaukums uz Ogres novada Ķeipenes pagastu, kur mežā bija apmaldījies cilvēks. Neilgā laikā glābēji cilvēku atrada un izveda no meža.

Tāpat pēcpusdienā glābēji saņēma izsaukumu uz Saldus novada Lutriņu pagastu, kur, izmantojot autocisternas skaņas signālu un dronu, palīdzēja cilvēkam izkļūt no meža.

Savukārt vakarpusē tika saņemta informācija, ka Augšdaugavas novada Līksnas pagasta mežā ir apmaldījušies divi cilvēki. Ugunsdzēsēji, izmantojot autocisternas skaņas signālu un telefoniski sazinoties, palīdzēja cilvēkiem atrast izeju no meža.

VUGD atgādina, ka, dodoties mežā sēņot vai ogot, jāatceras par drošību un līdzi jāņem uzlādēts mobilais telefons, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 40 izsaukumus: 11 - uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 21 - uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.