Vanaga: Iespējamā izglītības ministra maiņa neietekmēs vienošanos starp LIZDA un IZM

© Vladislavs Proškins/f64

Iespējamā izglītības ministra maiņa neietekmēs vienošanos starp Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA) un Izglītības un zinātnes ministriju par sociālo mieru izglītības un zinātnes nozarē, jo tā tiks noslēgta starp institūcijām, šādu nostāju aģentūrai LETA pauda LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Arodbiedrības un ministrijas pārstāvji šodien tikās, lai turpinātu darbu pie vienošanās izstrādes. Tikšanās laikā tika izskatīts vienošanās projekta variants, ko piedāvā LIZDA, savukārt IZM precizētu redakciju arodbiedrībai solās iesniegt līdz 11.septembrim. To plānots izskatīt nākamnedēļ, 12.septembrī.

Sarunu laikā iezīmējies jautājums par augstākās izglītības iestāžu kompetenci, tāpēc plānots tikties arī ar iestāžu pārstāvjiem, lai rastu risinājumus. Vanaga kā piemēru minēja pedagogu profesionālās pilnveides iespējas - augstskolu piedāvājums neatbilstot patiesajam pieprasījumam.

Latvijā

Par Gruzijas vīnu unikalitāti pasaules vīna piedāvājuma klāstā, par gruzīnu vīndarīšanas tradīciju tūkstošgadīgo vēsturi un tās lomu tautas kultūrā, par sadarbības iespējām starp Latvijas ostām un Gruzijas vīna ražotājiem, kā arī par gruzīnu tautas lepnumu un nešaubīgo pārliecību par piederību vienotai Eiropai – saruna ar Gruzijas Bolnisi reģiona vīna darītavas “Barbele” pārstāvi, uzņēmēju Berdiu Berišvili.

Svarīgākais