Vairāki desmiti "Latvijas pasta" nodaļu šogad varētu piedzīvot izmaiņas

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

VAS "Latvijas pasts" šogad plāno pārvērtēt darbības modeli vēl 57 pilna spektra pasta nodaļām, trešdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja kompānijas jaunieceltā valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare.

Viņa atzīmēja, ka, pārvērtējot darbības modeli, tiks pieņemts lēmums, vai pasta pakalpojumi konkrētajā pasta nodaļā tiks saglabāti līdzšinējā apmērā vai arī tie tiks samazināti.

"Process noteikti turpināsies, bet mūsu mērķis nav padarīt dzīvi sarežģītāku cilvēkiem un pasta pakalpojumus nepieejamākus," uzsvēra Krauze-Čebotare, skaidrojot, ka kompānijas mērķis ir pielāgot pasta pakalpojumus konkrētam reģionam, lai sasniegtu maksimāli labāko risinājumu gan klientiem, gan arī "Latvijas pastam".

Savukārt, runājot par plāniem attiecībā uz preses piegādēm, Krauze-Čebotare norādīja, ka šobrīd notiek aktīvs dialogs ar preses izdevējiem.

Tostarp viņa minēja, ka "Latvijas pasts" piedāvā preses izdevējiem vienoties par noteiktām dienām, kad preses izdevumi varētu tikt izdoti, jo šobrīd katram preses izdevējam ir savas dienas, kad tie izdod preses izdevumus, bet tas palielina izmaksas, jo "Latvijas pastam" piegādes ir jāveic katru dienu.

"Ja būtu iespēja vienoties par noteiktām dienām, tas noteikti atstātu pozitīvu iespaidu arī uz cenu, un mēs varētu nodrošināt šo pakalpojumu gan kvalitatīvāk, gan arī lētāk izdevējiem," sacīja "Latvijas pasta" valdes priekšsēdētāja.

Jau ziņots, ka "Latvijas pasta" apgrozījums pagājušajā gadā bija 100,009 miljoni eiro, kas ir par 5,1% mazāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 2,21 miljona eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2700 darbinieku.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.