Rēzeknes dome apstiprinājusi divus jaunus mēnešbiļešu veidus; cena no 10 līdz 15 eiro

© Andrejs Terentjevs/F64

Rēzeknes dome apstiprinājusi divus jaunus mēnešbiļešu veidus, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Lai efektīvāk nodrošinātu sabiedriskā transporta pakalpojumus Rēzeknē, kā arī to pieejamību visiem pasažieriem, SIA "Rēzeknes satiksme" nākusi klajā ar piedāvājumu pārskatīt esošo mēnešbiļešu apmaksas un iegādes sistēmu.

Tādējādi pašvaldības domes sēdē 24.augustā tika apstiprināti divi jauni mēnešbiļešu veidi, proti, mēnešbiļete visām mēneša dienām un visiem maršrutiem, kas maksās 15 eiro, kā arī mēnešbiļete skolēniem visām mēneša dienām un visiem maršrutiem, kas maksās 10 eiro. Šī mēnešbiļete paredzēta skolēniem, kas mācās Rēzeknes izglītības iestādēs, bet nav deklarēti Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā.

SIA "Rēzeknes satiksme" vadītājs Viktors Borcovs skaidro, ka jaunā mēnešbiļešu sistēma izstrādāta tā, lai padarītu to pieprasītāku pasažieru vidū. Tieši tāpēc uzņēmums piedāvā mēnešbiļeti visām mēneša dienām un visiem maršrutiem par divreiz zemāku cenu nekā iepriekšējā.

Mēnešbiļetes var iegādāties "Rēzeknes satiksme" autoparka teritorijā darba dienās no plkst.8 līdz 17. No 1.septembra abu veidu mēnešbiļetes izskatīsies kā vairākkārt izmantojamas plastikāta kartes. Iegādājoties mēnešbiļeti, papildu mēnešbiļetes cenai būs jāsamaksā vienreizēja maksa par kartes izgatavošanu - 5 eiro. Vēlāk, pagarinot mēnešbiļeti, varēs izmantot jau iegādāto karti.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais