Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

"airBaltic" nākamgad piedāvās 11 jaunus lidojuma maršrutus

© Gints Ivuškāns/F64

Latvijas nacionālās aviokompānija "airBaltic" nākamgad piedāvās 11 jaunus lidojuma maršrutus, tostarp septiņus no Rīgas, aģentūru LETA informēja kompānijā.

"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss komentē, ka jaunie lidojumi stiprinās kompānijas tirgus pozīcijas, turpinot uzņēmuma izaugsmi un attīstot savienojamību no Baltijas.

Tostarp "airBaltic" no nākamā gada 27.februāra piedāvās lidojumus no Rīgas uz Alikanti Spānijā, bet no 2.maija lidojumus no Rīgas uz Tirānu Albānijā, Sofiju Bulgārijā, Ļubļanu Slovēnijā, Skopji Ziemeļmaķedonijā.

Tikmēr no 4.maija "airBaltic" nodrošinās lidojumus no Rīgas uz Kišiņevu Moldovā un Prištinu Kosovā.

Lidojumi tiks veikti divas līdz trīs reizes nedēļā.

Vienlaikus lidsabiedrība plāno palielināt lidojumu biežumu uz tādiem pieprasītiem galamērķiem no Rīgas kā uz Romu, Telavivu, Prāgu un citiem.

Tāpat tiks piedāvāti kopumā četri jauni lidojumi no Lietuvas un Igaunijas.

Jau ziņots, ka "airBaltic" šogad septiņos mēnešos pārvadājusi 2,506 miljonus pasažieru, kas ir par 45,1% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

"airBaltic" apgrozījums 2023.gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, palielinājies par 52,1% un bija 291,3 miljoni eiro. Salīdzinājumā ar pirmspandēmijas laiku, 2019.gada pirmo pusgadu, aviokompānijas ieņēmumi palielinājušies par 32,7%.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.