Kādam Latvijas pilsonim tiesa piespriedusi sabiedriskos darbus par nelikumīgu sadarbošanos ar Krievijas ziņu aģentūru

© Jānis Saliņš/F64

Rīgas pilsētas tiesa kādam Latvijas pilsonim piespriedusi sabiedriskos darbus par nelikumīgu sadarbošanos ar Krievijas ziņu aģentūru, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Apsūdzētais pārkāpa Eiropas Savienības noteiktās sankcijas.

Apsūdzētais zinot, ka cita persona ir iekļauta sankcionēto personu sarakstā saistībā ar ieņemamo un īstenoto kontroli Krievijas federatīvās valsts ziņu aģentūrā, pirms vairākiem gadiem noslēdza līgumu ar minēto aģentūru.

Vīrietim pēc pasūtītāja uzdevuma bija jāveic darbības pasūtītāja tekstuālajiem un multimediālajiem materiāliem, kas paredzēti izvietošanai pasūtītāja interneta vietnes nacionālajā lapā, tajā skaitā, teksta rediģēšanu un tulkošanu.

Līgumu darbības laikā apsūdzētais rediģēja un tulkoja aģentūras finansētajā interneta vietnē izvietotos materiālus. Par pakalpojumu sniegšanu laikā, no 2017.gada maija līdz 2019.gada novembrim, vīrietis saņēma atlīdzību 32 700 eiro apmērā.

Tiesa apstiprināja starp prokuror un apsūdzēto noslēgto vienošanos un piemēroja 140 stundas sabiedriskos darbus.

Latvijā

Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie un saskaņošanai iesniegtie grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā paredz no 2025.gada palielināt visas transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa likmes par 10%.