Rēzeknes domes sēdē plānos tālākos soļus pašvaldības budžeta krīzes risināšanai

© Mārtiņš Zilgalvis/ f64

Šodien plkst.15 notiks Rēzeknes domes sēde, kurā plānos tālākos soļus pašvaldības budžeta krīzes risināšanai.

Sēdes darba kārtībā ir vairāki saistošo noteikumu apstiprināšana, ar kuriem paredzēts samazināt pašvaldības budžeta izdevumus. Tāpat ir "ļoti iespējams", ka dienaskārtībā tiks iekļauti papildus jautājumi, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Kā ziņots, Finanšu ministrija (FM) ir saņēmusi Rēzeknes domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča ("Kopā Latvijai") paziņojumu, ka viņš ierosinājis Rēzeknes pašvaldības domei iesniegt FM pašvaldības finanšu stabilizācijas pieteikumu.

Saistībā ar Rēzeknes pilsētas pašvaldības finansiālajām grūtībām, budžetā konstatējot 3,9 miljonu eiro trūkumu, pašvaldībā tiek meklētas iespējas samazināt budžeta izdevumus. Izskanējuši priekšlikumi samazināt darbinieku skaitu pašvaldībā un mazināt sociālo atbalstu iedzīvotājiem.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais