Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Dienestam sagatavoti 49 jaunie robežsargi

© F64

Valsts robežsardzes koledžu absolvējuši 49 jaunie robežsargi, kas sagatavoti dienesta pienākumu veikšanai inspektoru amatos, aģentūru LETA informēja koledža.

Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts, apsveicot absolventus ar profesionālās izglītības iegūšanu un pirmās dienesta pakāpes saņemšanu, uzsvēris, ka viņi stiprinās robežsargu rindas un palīdzēs pārvarēt šī brīža izaicinājumus.

Eiropas Savienības robežu un krasta apsardzes aģentūras "Frontex" izpilddirektora vietniece pastāvīgā korpusa izvietojuma jautājumos Aija Kalnāja norādījusi, ka jaunie robežsargi sargās ārējo Eiropas Savienības robežu.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu, Valsts robežsardze mobilizējusi papildu dienestā esošos robežsargus ārējās robežas apsardzības stiprināšanai. Tāpat robežsardze pieprasījusi papildu atbalstu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijas.

Bažas par iespējamām provokācijām uz robežas pastiprinājušās pēc Jevgeņija Prigožina dibinātā Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" došanos uz Baltkrieviju.

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu vairākas administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā ir spēkā pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms, kas nomainīja valdības 2021.gada augustā noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.