Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Mūziķis JL Kalmann atgriežas Latvijā, Spānijā esot par karstu

© publicitātes foto

Klajā nācis jaunākais JL Kalmann (Jēkabs Ludvigs) un Whoever (Kristaps Cinis) skaņdarbs “Butterflies”, kas ir izdots sadarbībā ar “Made In Baltics Entertainment” (“Sony Music”). Jauni ir arī paša Jēkaba dzīvē – viņš atgriezies Latvijā.

Dziesmas “Butterflies” gala versija ir tikusi pieslīpēta pēdējos mēnešos, lierlākoties attālināti, ar platformas “Zoom” starpniecību. Jāatgādina, ka JL Kalmann pēdējo gadu bija apmeties Spānijā, kur izmēģināja dīdžeja lomu kādā prestižā Marbellas klubā, kurā uz elektroniskās mūzikas skatuves regulāri spēlē tādi atpazīstami vārdi kā, piemēram, Rufus Du Sol, Jimi Jules, Peggy Gou, &ME un citi. “Būšu godīgs - Spānijā man ir par karstu, un tas arī ir viens no iemesliem, kādēļ man pietrūkst mājas Latvijā,” atzīst Jēkabs Ludvigs.

Nokļūšana Marbellā bijusi nejaušību un sakritību virkne. “Joka pēc 2022. gada jūlijā uzproducēju pāris “house” mūzikas gabalus un, neko nedomājot, tos nosūtīju draugiem. Man nebija ne jausmas, cik tālu šī mūzika nonāks. Pēc nedēļas saņēmu piedāvājumu braukt uz Spāniju un kā rezidējšais dīdžejs uzstāties dažādos šis kūrortpilsētas visaugstāk vērtētākajos klubos,” stāsta JL Kalmann. Dīdžejs Toms Grēviņš bijis pirmais, kam viņš zvanījis un lūdzis pēc palīdzības: “Esmu pateicīgs, ka viņš varēja izbrīvēt stundu sava laika, lai man parādītu vismaz šī žanra pamatprincipus.”

Jau kopš sava pirmā DJ seta Marbellā, Jēkabs sajutis to, kā ir “kontrolēt” cilvēku prātus un sajūtas caur mūziku, vibrācijām un sapratis, cik milzīga nozīme ir veidot “spriedzes un atbrīvošanās” sajūtu īstajos mirkļos. Šo mākslinieks jau bija apguvis mācoties mūzikas vidusskolā, kur to darīja ar akordu palīdzību - galvenais esot vīzija un iemācīties, kuras pogas spiest īstajā laikā.

“Mans jaunākais muzikālais veikums ir indī elektroniska dziesma, kas atspoguļo savstarpējo attiecību abas puses - gan to, kas piepildīta ar taureņiem, gan arī sāpīgo, jo nevar būt gaisma bez tumsas un prieks bez bēdām,” tā savu dziesmu raksturo pats mūziķis.

Jautāts par saviem plāniem Latvijā, JL Kalmann saka: “Tuvākā nākotnē ir plāni sadarbībām ar dažādiem māksliniekiem no Baltijas valstīm gan kā izpildītājam un autoram, gan arī kā producentam un pavisam iespējams arī kā dīdžejam!”