Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

ZVA aicina rast iespēju nodrošināt pietiekamas zāļu piegādes

© Oksana Džadana/f64

ZVA aicina izvērtēt un rast iespēju nodrošināt pietiekamas zāļu piegādes Latvijā reģistrētajām zālēm

ZVA seko līdzi zāļu pieejamībai un analizē to, prognozē tendences un sabiedrības veselības riskus. Izvērtējot situāciju un secinot, ka no zāļu pieejamības pārtraukumiem nav iespējams pilnībā izvairīties, ZVA ir svarīgi savlaicīgi rīkoties, lai samazinātu riskus sabiedrības veselībai, kas var rasties no zāļu pieejamības pārtraukumiem.

Lai nodrošinātu nepārtrauktās un pietiekamās piegādes ar ārstniecības iestādēm un sabiedrībai būtiski nepieciešamajām zālēm gaidāmajā rudens/ziemas sezonā, laicīgi lūdzam reģistrācijas apliecības īpašniekus izvērtēt un rast iespēju nodrošināt pietiekamas zāļu piegādes Latvijā reģistrētajām zālēm, tai skaitā antibiotikām, bērniem paredzētiem nesteroīdiem pretiekaisuma līdzekļiem un onkoloģiskajām zālēm.

ZVA atgādina, ka gadījumos, kad nav iespējams piegādāt zāles iepakojumos, kam informācija marķējumā un lietošanas instrukcijā norādīta valsts valodā, tai skaitā zāļu ražotājam pārpakojot zāles, pastāv izņēmuma gadījumi zāļu izplatīšanai Latvijā citas valsts tirgum paredzētos iepakojumos. ZVA aicina vadīties pēc aģentūras tīmekļa vietnē ievietotās informācijas, lai sniegtu iesniegumu vai paziņojumu.

Lai ZVA būtu informēta un iegūtu pilnīgāku informāciju par Latvijas tirgū faktiski esošām zālēm un varētu savlaicīgi un efektīvi risināt piegāžu pārtraukumu jautājumus, tā aicina sniegt informāciju par zāļu piegāžu pārtraukumiem.