Rīgā ap 2000 bezdarbnieku izteikuši gatavību strādāt par 100 latu stipendiju

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu uzsāktajā projektā "Darba praktizēšana ar stipendiju" dalību pieteikuši aptuveni 2000 bezdarbnieku, informē Labklājības departamenta pārstāvji.

Turpretī patlaban bezdarbniekiem ir iespējams piedāvāt tikai 929 prakses vietas, par strādāšanu kurās bezdarbnieks saņems 100 latu stipendiju. Līdz 1.oktobrim 151 bezdarbnieks bija iesaistīts darba praktizēšanā pašvaldības iestādēs.

Saskaņā ar noslēgto vienošanos starp Rīgas domi un NVA nodarbinātības veicināšanas pasākuma realizācijā no Rīgas pašvaldības puses iesaistījušās kopumā deviņas iestādes. Ar sešām no tām NVA noslēgusi līgumus.

Labklājības departaments no 2009.gada septembra līdz 2010.gada decembrim piedāvās 339 prakses vietas, papildus NVA piesakot vēl 55 vietas. Taču, iespējams, novembrī tiks pieteiktas vēl papildu darba praktizēšanas vietas, un Labklājības departaments aicina nevalstiskās organizācijas būt aktīvām un iesaistīties šajā pasākumā.

Labklājības departaments sadarbībā ar 14 pakļautības iestādēm un nevalstiskām organizācijām patlaban piedāvā prakses vietas sociālajās institūcijās, kurās bezdarbnieki var strādāt kā palīgstrādnieki sociālajā aprūpē, virtuves strādnieki, dežuranti, telpu uzraugi, remontstrādnieki, sētnieki, humānās palīdzības šķirotāji, dārznieka palīgi, apkopēji un citos mazkvalificētos darbos.