9000 klientiem valsts vidienē traucēta elektroapgāde

© Kaspars Krafts/f64

Pērkona negaisa ietekmē elektroapgāde traucēta 9000 klientiem Latvijas vidienē, aģentūru LETA informēja AS "Sadales tīkls" komunikācijas projektu vadītājs Marks Skujiņš.

Plašākie elektroapgādes pārtraukumi ir Ķekavas pilsētā un novadā, Ādažu, Ropažu, Salaspils un Olaines novadā. "Sadales tīkls" strādā pastiprinātā režīmā, lai elektroenerģijas piegādi klientiem atjaunotu pēc iespējas ātrāk.

Negaisa laikā iedzīvotāji aicināti būt uzmanīgiem gaisvadu elektrolīniju un citas elektroinfrastruktūras tuvumā - visdrošāk ir patverties telpās.

Bojājumus elektrotīklā radījuši gaisvadu līnijās iegāzti koki un to zari, kā arī zibensizlādes laikā bojātie balsti un citi elektrotīkla elementi.

Bojājumus iedzīvotāji aicināti pieteikt "Sadales tīkla" mājaslapā - sadaļā "Pieteikt bojājumu".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.