Jelgavā nolijuši 51,78 milimetri, kas ir vairāk nekā puse no mēneša normas; applūdusi arī brīvdabas koncertzāle

© Vladislavs Proškins/f64

Pēc spēcīgajām lietusgāzēm Jelgavā ar pilnu jaudu strādā visas ūdens sūknētavas, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Jelgavā no plkst.17.10 līdz 18.40 nolijuši 51,78 milimetri nokrišņu, kas ir vairāk nekā puse no mēneša normas, kas ir 76,8 milimetri.

Pēc pamatīgā lietus atsevišķas Jelgavas ielas applūda, autovadītājus pašvaldība aicina būt uzmanīgiem.

Pašvaldības iestādes "Pilsētsaimniecība" speciālisti apsekos pilsētu, lai fiksētu nodarījumus. Atsevišķās vietās, ja ūdens turpinās krāties, iespējams, būs aizsprostotas gūlijas, un tās būs nepieciešams atbrīvot. Intensīvais nokrišņu daudzums rada paaugstinātu slodzi lietus ūdens kanalizācijas infrastruktūrai, kas nespēj tik ātri ūdeni no ielām novadīt, līdz ar to veidojas dziļas peļķes. Lai ūdens tiktu pilnībā novadīts nepieciešamas vismaz divas stundas.

Ja pērkona negaisa laikā ir konstatēti pilsētas infrastruktūras bojājumi, iedzīvotāji aicināti zvanīt uz atbalsta tālruni 8787. Savukārt elektrības padeves bojājumus iedzīvotāji aicināti pieteikt mājaslapā "sadalestikls.lv".

Kā liecina ieraksti sociālajos tīklos, spēcīgā lietus dēļ applūdusi arī brīvdabas koncertzāle "Mītava", kur šovakar bija plānots mūsdienu tautas mūzikas apvienības "Raxtu raxti" un kamerorķestra "Sinfonietta Riga" koncerts.

Svarīgākais