Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Dēļ negaisa vēlreiz mainīts dronu šova "Rīgas atslēga" norises laiks Lucavsalā [papildināts 21:09]

Nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ mainīts dronu šova "Rīgas atslēga" norises laiks Lucavsalā, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Sindija Grāvere.

Plkst.22 plānotais dronu šovs "Rīgas atslēga" Lucavsalā pārcelts uz plkst.23. Savukārt otrais norises laiks pagaidām netiek mainīts un tas plānots plkst.24.

Kā vēstīts, ieskandinot Rīgas 822.dzimšanas dienu, šodien Lucavsalā notiks populāru mūziķu koncerts un dronu šovs virs Daugavas.

Ar 500 droniem desmit minūšu garā audiovizuālā priekšnesumā tiks izstāstīts Rīgas stāsts no pagātnes līdz mūsdienām, uzsverot tās nepārtraukto attīstību.

Šovu veido pasaulē šajā nozarē labi pazīstamais Latvijas uzņēmums "Basemotion", kas veidojis dronu šovu dizainu un programmēšanu tādiem zīmoliem un pasākumiem kā "Super Bowl", "Grammy Awards", "Pepsi", "Avatar", "Boeing", "Porsche", F1 un daudziem citiem.

Dronu šovs Rīgas dzimšanas dienā tiks īstenots sadarbībā ar dronu uzņēmumu "Light A Sky" (Lietuva), SPH Engineering (Latvija), kā arī vairākiem sadarbības partneriem no citām Eiropas valstīm, ņemot vērā dronu šova vērienu. Pasākuma rīkotāji apgalvo, ka šis būšot Baltijā lielākais dronu šovs.

Dronu šova koncepcijas līdzautori ir Roberts Rubīns, Kaspars Eglītis un muzikālā noformējuma autors Reinis Sējāns.