Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Dombrava norāda uz Evikas Siliņas atšķirīgo pozīciju migrācijas jautājumā

© Ģirts Ozoliņš/f64

Ja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs nolems Ministru prezidenta amatam nominēt "Jaunās vienotības" (JV) izvirzīto kandidāti Eviku Siliņu, teorētiski būtu iespējams saglabāt arī esošo trīs partiju koalīciju, aģentūrai LETA sacīja Nacionālās apvienības (NA) politiķis, Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Jānis Dombrava.

Ja šādu koalīciju, kas Dombravas ieskatā būtu pietiekami stabila, saglabāt neizdosies, tad, visticamāk, valdību veidos cita trīs partiju koalīcija - JV, ZZS un "Progresīvie", prognozēja Dombrava.

Savukārt četru vai piecu partiju koalīciju politiķis uzskata par mazticamu, jo, viņaprāt, nekas neliecina, ka tāda būtu iespējama.

Tāpat Dombrava par īpatnēju situāciju nodēvēja JV rīcību, izvirzot jaunu premjera amata kandidātu, laikā, kad iepriekšējā valdība vēl nav oficiāli demisionējusi.

Jautāts, kā vērtē Siliņu kā potenciālo premjera amata kandidāti, Dombrava sacīja, ka viņam par to grūti spriest, lai gan sadarbība ar Siliņu notikusi jau kopš Iekšlietu ministrijas laikiem un bijuši jautājumi, kuros pozīcijas saskanējušas, bet citos jautājumos, piemēram, saistītos ar migrāciju, pozīcijas bijušas atšķirīgas.

Tāpat Dombrava neprognozēja, vai Rinkēvičs nominēs Siliņu jaunās valdības veidošanai, norādot, ka nākamnedēļ tikai sāksies partiju sarunas gan ar Valsts prezidentu, gan savā starpā.

"Jaunās vienotības" (JV) kopsapulcē un "Vienotības" domes sēdē šodien nolemts labklājības ministri Eviku Siliņu (JV) izvirzīt kā JV Ministru prezidenta amata kandidāti.

Iepriekš arī JV Saeimas frakcija atbalstīja Siliņas kand