Sinoptiķi: Kurzemē negaisi ir ļoti lokāli, tie sev līdzi nes lielgraudu krusu [papildināts]

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs vietnē "Twitter" ziņo - Kurzemē drīzumā gaidāms pērkona negaiss.

"Valsts rietumos sākuši veidoties negaisa mākoņi, tuvāko 1-3 stundu laikā vietām Kurzemē gaidāms pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm, krusu," informē sinoptiķi.

Lai arī Kurzemē negaisi ir ļoti lokāli, tie sev līdzi nes lielgraudu krusu. Negaiss, ļoti stirpas lietusgāzes, krasas vēja brāzmas un lielgraudu krusa gaidāma arī centrālajos rajonos.

Jau ziņots, ka trešdien līdz plkst.15 Bauskā termometra stabiņš pakāpās līdz +33,7 grādiem, un tik augsta gaisa temperatūra 16.augustā Latvijā reģistrēta pirmo reizi, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Iepriekšējais rekords bija +33,2 grādi 1939.gada 16.augustā Rūjienā.

Valstī kopumā līdz trijiem pēcpusdienā pārspēti 13 karstuma rekordi. Otrā augstākā gaisa temperatūra bija +32,8 grādi Staļģenē, kur atrodas novērojumu stacija "Jelgava", savukārt trešā augstākā gaisa temperatūra bija +32,4 grādi Jēkabpilī.

Gaisa temperatūra galvaspilsētā ir no +25 grādiem Rīgas līča piekrastē līdz +32 grādiem pilsētas dienvidos.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.