VDD rīcībā nav informācijas par tūlītēju apdraudējumu konkrētiem Latvijā patvērumu radušiem Putina režīma opozicionāriem

© Scanpix

Patlaban Latvijas Valsts drošības dienesta (VDD) rīcībā nav informācijas par tūlītēju apdraudējumu konkrētiem Latvijā patvērumu radušiem Vladimira Putina režīma opozicionāriem, tajā skaitā žurnālistiem, aģentūrai LETA atzina dienestā.

VDD atbilstoši savai kompetencei seko līdzi norisēm valstī, ņemot vērā arī citu valstu negatīvo pieredzi, proti, identificētos Krievijas specdienestu organizētos atentātus pret Krievijas noziedzīgā režīma opozicionāriem.

Jau ziņots, ka kopš 2022.gada rudens ārzemēs, domājams, notikuši vairāku Krievijas pilsoņu saindēšanas gadījumi, cietušas žurnālistes Jeļena Kostjučenko un Irina Bablojana, kā arī fonda "Brīvā Krievija" vadītāja Natālija Arno, konstatēts tīmekļa medija "The Insider" pētījumā.

Medijs neizslēdz iespēju, ka varētu būt arī citi indēšanas upuri.

Kostjučenko, Bablojanas un Arno gadījumus izdevums pētījis kopā ar ārstiem indīgo vielu ekspertiem.

Latvijā

Prostitūcijas jomas regulēšanai un kontrolēšanai nepieciešamais Prostitūcijas ierobežošanas likumprojekts patlaban nav politiskās dienaskārtības augšgalā, aģentūrai LETA atzina Iekšlietu ministrijā (IeM).

Svarīgākais