Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Vidzemē pēc divu dienu meklēšanas atrasts purvā apmaldījies vīrietis

© Kaspars Krafts/f64

Vidzemē pēc divu dienu meklēšanas atrasts mežā apmaldījies vīrietis, kurš nodots mediķu aprūpē, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Rūta Smilga.

Piektdien, 7.augustā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē tika saņemta informācija, ka Valmieras novadā, Ramatas pagastā kāds 1953.gadā dzimis vīrietis ar veselības problēmām izgājis no savas dzīvesvietas un ar automašīnu devies nezināmā virzienā un kopš tā brīža atrodas bezvēsts prombūtnē.

Saņemot šo informāciju, Valsts policijas amatpersonas nekavējoties sāka meklēšanu, turpmāko dienu laikā pārmeklējot gan tuvējās apkārtnes, gan arī meža apvidu tuvākās apkārtnes, kur tika atrasta pamesta automašīna, ar kuru vīrietis bija devies ceļā. Turpmākie meklēšanas pasākumi tika izvērsti meža apvidū līdz 9.augustā vīrietis tika veiksmīgi atrasts, norāda Smilga.

Izvēršot vīrieša meklēšanas pasākumus, kopumā no 7. līdz 9.augustam, pārmeklējot meža masīvu, vīrieša meklēšanas pasākumos līdztekus policijas spēkiem iesaistījās kopumā ap 130 cilvēku gan no zemessardzes, gan brīvprātīgajiem. Tostarp pielietots bezpilota lidaparāts, lai veiktu meklēšanas pasākumus, pārmeklējot meža apvidu no gaisa un arī Zemessardzes speciālās skaņas signāla auto.

Pēc divu dienu aktīviem meklēšanas pasākumiem, 9.augustā, seši iedzīvotāji, kuri bija devušies pārmeklēt Saklaura purvu, atrada pazudušo purvā, guļot sūnās aptuveni divu kilometru attālumā no atrastās automašīnas. Vīrietis bija novārdzis, bet pie samaņas.

Iedzīvotāji mežā uz vietas izveidoja paštaisītas nestuves un ar to palīdzību iznesa vīrieti no purva, vienlaikus informējot operatīvos dienestus un norādot precīzu pārvietošanās maršrutu. Pēc sniegtajām norādēm, ugunsdzēsēji - glābēji pa meža stigu sasniedza viņus un palīdzēja iznest atrasto vīrieti un viņu nodot mediķu aprūpē. Vīrietis tika nogādāts medicīnas iestādē atlabšanai.

Valsts policija pateicas visiem iesaistītajiem personas meklēšanas pasākumā un īpašu pateicību izsaka visiem brīvprātīgajiem un zemessargiem.

Valsts policija aicina sabiedrību rūpēties par līdzcilvēku drošību, it īpaši pievēršot uzmanību personām ar veselības traucējumiem. Personu pazušanas gadījumā, nekavējoties informēt policiju, zvanot pa tālruni 110.