Otrdiena, 14.maijs

redeem Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

arrow_right_alt Latvijā

Iekšējās drošības akadēmijas studentiem kompensēs ceļa un naktsmītnes izdevumus

© pixabay.com

Valdība otrdien pieņēma kārtību kādā tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonām kompensēs izdevumus nokļūšanai uz Iekšējās drošības akadēmiju.

Valdība noteica kārtību, kādā tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonām, kuras attiecīgā iestāde nosūtījusi amata pienākumu izpildei nepieciešamās izglītības iegūšanai uz izglītības iestādi, un kuras izglītību iegūst, nepārtraucot amata pienākumu izpildi, kompensē ceļa izdevumus, kas tai radušies, lai nokļūtu uz izglītības iestādi un atgrieztos no tās, un naktsmītnes izdevumus, kā arī šo kompensāciju apmērus.

Pirmo studējošo uzņemšanu konsorcija "Iekšējās drošības akadēmija" augstākās izglītības programmās plānots uzsākt 2023. gada 1. septembrī.

Izdevumus par naktsmītni kompensēs ne vairāk kā 20 eiro apmērā par diennakti dienesta viesnīcās. Gadījumā, ja naktsmītnes izdevumi būs lielāki par kompensāciju, amatpersona segs starpību no saviem līdzekļiem.

Ja amatpersona izmantos savā īpašumā vai valdījumā esošu transportlīdzekli, tā iesniegs iesniegumu par kompensācijas ceļa izdevumu segšanai piešķiršanu. Iesniegumā amatpersona norādīs nepieciešamo informāciju kompensācijas saņemšanai.

Ceļa izdevumus nokļūšanai uz izglītības iestādi un atpakaļ uz dzīvesvietu, izmantojot sabiedrisko transportu kompensēs pilnā apmērā, ņemot vērā sabiedriskā transporta biļešu cenu attiecīgajā maršrutā.

Potenciālais nodarbināto skaits, kuri varētu pretendēt kompensāciju saņemšanai, indikatīvi ir 631 izglītojamais gadā.