Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Nevalstisko organizāciju atbalsta aktivitātēm Ukrainas bēgļiem Latvijā pieejami 1,8 miljoni

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) izsludinājis projektu pieteikumu konkursu "Nevalstisko organizāciju (NVO) pasākumi Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstam", lai atbalstītu NVO darbības turpināšanu Ukrainas bēgļu atbalstam Latvijā, tai skaitā finansējot atbalsta pasākumus pie valsts robežas, aģentūru LETA informēja SIF pārstāve Ilze Sarkanābola.

Konkursā iecerēts atbalstīt tos projektus, kuros plānots rīkot atbalsta pasākumus pie valsts robežas vai īstermiņa atbalsta pasākumus personām, kuras Latviju izmanto kā tranzīta valsti, nodrošināt latviešu valodas mācību pasākumus jauniešiem, iegūt datus par Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā un to vajadzībām, nodrošināt telpas pakalpojumu un atbalsta sniegšanai, sniegt psiholoģisko atbalstu.

Konkursā pieejamais finansējums ir 1 800 000 eiro, bet vienam projektu pieteikumam pieejamais finansējums ir no 15 000 līdz 170 000 eiro.

Pieteikumus NVO var iesniegt līdz 11.novembra plkst.12 elektroniski, tos sūtot uz SIF e-pasta adresi "ukraina@sif.gov.lv".

Konkurss tiks organizēts divās kārtā. Pirmās kārtas projektu izmaksu attiecināmības periods ir no šī gada 1.jūlija līdz 2024.gada 30.jūnijam, bet otrās kārtas projektu izmaksu attiecināmības periods ir no 2024.gada 1.jūlija līdz 2025.gada 30.jūnijam. Projekta pieteicējs katrā konkursa kārtā varēs iesniegt vienu projekta pieteikumu. Ja pirmajā kārtā tiks atbalstīti projektu pieteikumi par konkursā kopumā pieejamo finansējumu, tad projektu pieteikumu konkursa otrā kārta netiks organizēta.

Projektu pieteikumus pēc atbilstības un kvalitātes vērtēšanas kritērijiem vērtēs projektu pieteikumu vērtēšanas komisija, kuras sastāvā būs pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Labklājības ministrijas, Ekonomikas ministrijas un divi Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes deleģēti NVO sektora pārstāvji.

Konkurss tiek finansēts no Patvērumu, migrācijas un integrācijas fonda finanšu līdzekļiem.