Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Sāks pieņemt projektu iesniegumus atbalstam investīcijām putnkopības un cūkkopības nozarēs

© Oksana Džadana/F64

Lauku atbalsta dienests (LAD) šodien sāks pieņemt projektu iesniegumus atbalstam investīcijām putnkopības un cūkkopības nozarēs, kur pieejams finansējums 12 miljonu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja dienestā.

Kopumā atbalstam investīcijām putnkopības, cūkkopības un piensaimniecības nozarēs pieejami 13 miljoni eiro.

Finansējums pieejams pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" divos apakšpasākumos.

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību apvienībām piena nozarē bija iespējams pieteikties atbalstam "Ieguldījumiem materiālajos aktīvos", kur kopējais finansējums ir viens miljons eiro. Savukārt lauku saimniecības putnkopības vai cūkkopības nozarēs varēs pretendēt uz "Atbalstu ieguldījumiem lauku saimniecībās", kur finansējums ir 12 miljonu eiro apmērā.

Finansējums apakšpasākumos nav dalīts pa LAD Reģionālajām lauksaimniecības pārvaldēm.

LAD uzsver, ka atbalstu var saņemt par ieguldījumiem, kas saistīti ar jaunu būvju būvniecību un esošo būvju pārbūvi, novietošanu, ierīkošanu, atjaunošanu, uzlabojot dzīvnieku labturības apstākļus vai īstenojot lauksaimniecības dzīvnieku novietnes biodrošības pasākumus.

Tāpat dienestā norāda, ka piena nozarē projektu iesniegumu pieņemšana notika no 14.jūlija līdz 14.augustam, bet putnkopības un cūkkopības nozarēs ilgs no 14.augusta līdz 14.septembrim.

Iesniegto projektu īstenošanas beigu datums, ja tiek ieguldītas investīcijas ražošanas pamatlīdzekļu iegādei, ir viens gads no LAD lēmuma pieņemšanas par projekta iesniegumu apstiprināšanu. Savukārt, ja tiek veikta būvniecība, pārbūve un iegādāti ražošanas pamatlīdzekļi, termiņš ir viens gads un seši mēneši, bet ne ilgāk par 2025.gada 1.augustu.

Projektus var īstenot ar Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Lauku attīstības programmas (LAP) atbalstu.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē valsts un Eiropas Savienības atbalstu laukiem, lauksaimniecībai, mežsaimniecībai un zivsaimniecībai.