Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Starp "airBaltic" pasažieriem vidēji viens no 10 000 ir agresīvs

© Kaspars Krafts/F64

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" reisos vidēji viens no 10 000 pasažieru ir agresīvs, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Aviokompānijā norādīja, ka šādi gadījumi tiek uztverti ļoti nopietni un dažādās situācijās tiek arī iesaistītas tiesībsargājošās iestādes.

Pēc incidenta lidsabiedrība nosūta brīdinājuma e-pastu pasažieriem, kuri ir pārkāpuši lidsabiedrības noteikumus, un atsevišķos gadījumos tiek piemērots naudas sods. Izvērtējot pārkāpuma nopietnību, "airBaltic" ir tiesīga arī aizliegt pasažierim izmantot lidsabiedrības pakalpojumus uz noteiktu laiku,

informēja kompānijā.

Komentējot incidentus, "airBaltic" pārstāvji norādīja, ka būtisks skaits pārkāpumu, kuros iesaistīti tieši agresīvi pasažieri, notiek alkohola vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Šie incidenti ietver arī dažādus citus pārkāpumus, piemēram, smēķēšana lidmašīnā un personīgā alkohola lietošanu.

Eiropas Aviācijas drošības aģentūra ir sākusi kampaņu "Lidojiet pareizi", kuras mērķis ir veicināt pienācīgu un prasībām atbilstošu pasažieru uzvedību lidmašīnās. "airBaltic" informēja, ka atbalsta un arī iepriekš ir piedalījusies Eiropas Aviācijas drošības aģentūras rīkotajās kampaņās.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" pagājušajā gadā pārvadāja kopumā 3,342 miljonus pasažieru, kas ir divas reizes vairāk nekā gadu iepriekš, taču par 33,8% mazāk nekā pirms Covid-19 pandēmijas - 2019.gadā.

Tāpat ziņots, ka "airBaltic" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 500,17 miljoni eiro, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās 2,5 reizes - līdz 54,219 miljoniem eiro.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.