Paziņos 2024.gada Latvijas Jauniešu galvaspilsētas titula ieguvējus

© Kaspars Krafts/F64

Sestdien plkst.19.30 jauniešu festivālā "Kopums" Bauskas pilskalnā, Bauskā, tiks paziņoti Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) organizētā konkursa "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta" uzvarētāji, aģentūru LETA informēja IZM.

Par 2024.gada Latvijas Jauniešu galvaspilsētas titulu sacenšas Cēsu, Līvānu un Siguldas novadi.

Uzvaras gadījumā pašvaldībai būs jāīsteno konkursā iesniegtais pasākumu plāns, tostarp darbā ar jaunatni iesaistīto personu pieredzes apmaiņas semināru, Starptautiskās Jaunatnes dienas pasākumu 2024.gada 12.augustā un konkursa "Labākais darbā ar jaunatni 2024" uzvarētāju un nominantu godināšanas pasākumu. Šiem pasākumiem pašvaldībai IZM piešķirs finansējumu no Jaunatnes politikas valsts programmas līdzekļiem.

IZM skaidro, ka konkursa mērķis ir popularizēt darbu ar jaunatni pašvaldību vidū, stiprināt pašvaldību sadarbību jaunatnes jomā, labo prakšu un pieredzes apmaiņu, kā arī paaugstināt darbā ar jaunatni iesaistīto personu, pašvaldību un organizāciju prestižu un veicināt jauniešu līdzdalību un iesaistīšanos sabiedriskajos procesos.

Šogad kopumā tika saņemti pieci pieteikumi no Jelgavas pilsētas pašvaldības, kā arī Cēsu novada, Līvānu novada, Madonas novada un Siguldas novada pašvaldībām.

Pirmo reizi konkurss tika organizēts 2016.gadā, kad Latvijas Jauniešu galvaspilsētas titulu ieguva Jelgava. 2017.gadā titulu guva Liepāja, 2018.gadā - Madonas novads, bet 2019.gadā pirmo reizi titulu ieguva divu novadu apvienība - Ikšķiles un Olaines novads. 2020.gadā par Jauniešu galvaspilsētu tika atzīta Ventspils, savukārt 2021. un 2022.gadā Covid-19 pandēmijas dēļ konkurss netika organizēts. Vienlaikus konkursā "Labākais darbā ar jaunatni" interneta balsojumā par jauniešiem draudzīgāko pilsētu 2021.gadā tika atzīta Rēzekne, bet 2022.gadā - Jūrmala.